Fredag signerte Statens vegvesen og Kræmer AS kontrakt for oppføring av nye lokaler for veivesenet i Tromsø. Det skriver veivesenet i en pressemelding.

Les også: I fjor økte biltrafikken i Tromsø. Her er tiltakene som skal bremse veksten.

Moderne bydel

Bygget skal ligge ved Stakkevollveien og er planlagt ferdig høsten 2018.

– Her skal vi skal inn i et flott bygg med effektive kontorløsninger som er plassert i et område i endring mot å bli en moderne bydel med flott beliggenhet, et helhetlig område med god tilgjengelighet og trivsel, sier regionveisjef Torbjørn Naimak i pressemeldingen.

Vegvesenets ansatte skal flytte inn i tre etasjer av bygget, som også har en trafikkstasjon og publikumsareal på bakkeplan. Bygget inneholder blant annet en minglesone og skal ha et vannspeil på østsiden.

Les også: Tromsø Taxi vil kjøre i bussfeltet på Kvaløysletta

Miljøvennlig

I pressemeldingen skriver veivesenet at de hadde mange krav til sin nye lokaler, og at bygget vil tilfredsstille de høyeste energimerkingskravene. De la også vekt på oppvarming via miljøvennlig teknologi og fornybare ressurser.

I dag er veivesenet spredt på tre kontorlokaler i forskjellige bygg og de skriver i pressemeldingen at de ser fram til å komme inn i de nye lokalene.

SIGNERT: Helge Kræmer, konserndirektør i Kræmer AS, Eirik Espejord, administrerende direktør i Kræmer Eiendom AS og regionveisjef Torbjørn Naimak signerte fredag kontrakt om Statens vegvesens nye bygg. Foto: Statens vegvesen