Tromsø Thaiforening arrangerer snøfestival i Tromsø. Storslåtte snøfigurer preger landskapet i Tromsø sentrum., og snøskulptører har kommet fra hele verden for å lage figurer.

Les mer: Lurer du på hva disse blokkene skal brukes til?

Storbritannia og Wales

Oliver Annaly er kaptein for et team på tre fra Storbritannia og Wales.

– Vi har laget en skulptur basert på et walisisk hedningritual, «The Mari Lwyd», et ritual som feires sør i Wales rundt nyttår. Under ritualet går folk i gatene med en tildekket hestehodeskalle på en påle. Det er rimelig nifse greier. Så går de på pub. Snøskulpturen er inspirert av det britisk-gotiske. Sånn som «Ringenes Herre», sier han.

Se bildeserie av alle snøskulpturene her!

Fantastiske reaksjoner

– Vi har fått masse fantastiske reaksjoner på skulpturen. Særlig unger liker den, sikkert fordi den er så stor og skummel. Det er nok den mest skremmende av alle skulpturene her, sier Annaly.

– Hvor kommer interessen for snøskulpturer fra?

– Alle som er her er egentlig steinhoggere. På laget har alle jobbet med steinhogging i over 20 år. Hjemme i Storbritannia og Wales driver vi mye med restituering av kirker og borger.

Prisvinnende snøskulpturer

Annaly og laget hans reiser mye rundt om i verden, og har vunnet priser for snøskulpturene deres

– Vi drar to gang i året på slike arrangement, en gang i januar og en i februar. Nå kommer vi rett fra USA. I fjor var vi i Kina og i Kiruna i Sverige hvor vi vant prisen for beste skulptur. Men vi ville enda lenger nord, og da ble det Tromsø i år, sier Annaly.

– Hvordan er det å jobbe med snø sammenlignet med stein?

– Betydelig enklere. Det som ville tatt flere år å lage i stein kan vi nå lage på tre dager. Skulle vi laget en så stor skulptur i stein ville vi nok også gjort det gjennom å lage flere deler, men her lages alt ut av en kompakt masse med snø, sier han.

TEAM BRITAIN: Oliver Annaly (til høyre), og hans lagkamerater fra Storbritannia er alle steinhoggere til vanlig. Foto: Daniel Lilleeng