Klager på eiendomsskatt for «ubeboelig hus om vinteren» og «gamle sjåer»

En beboer i Sjøstranda har klaget til Tromsø kommune på flere ting med bakgrunn i eiendomsskatten for 2016.

EIENDOMSSKATT: En beboer klager på eiendomsskatt for «gamle sjåer», «hytte uten innlagt vann» og «ubeboelig hus om vinteren».  Foto: Jon Terje Eiterå

nyheter

En beboer i Sjøstranda har klaget til Tromsø kommune på grunn av eiendomsskatten for 2016.

Blant annet legger han fram det han omtaler som «to gamle sjåer/vedskjul» som har en grunnpris på 2.000 kroner per kvadratmeter.

Les debattinnlegg: «Den fordømte eiendomsskatten»

Knapt dagsverdi

– De er av gammelrest plank og er satt opp for 36 år siden uten noe form for vedlikehold siden da. At disse skal til sammen være verdt 44 000.- må dere begrunne og komme med tallgrunnlaget. Anser en totalverdi for disse til knapt å ha noen dagsverdi, skriver beboeren.

Han klager også på verdien på en 33 kvadratmeter hytte på eiendommen, som er satt til en verdi på 132.000 kroner. Blant annet begrunner hun at det ikke er vei dit eller innlagt vann eller kloakk/bad/dusj eller soverom.

– Her vil jeg også ha begrunnet verdien med tallgrunnlag på hvordan dere klarer å få en slik verdi, skriver han.

Les også: Sjokkøkning av eiendomsskatten

Gammel garasje

Garasjen er taksert til en verdi på 78.000 kroner, noe han også er uenig i ettersom garasjen er oppført i 1983 og har ødelagt vegg, garasjeporter og et korrodert tak på.

– Jeg kan til nød strekke meg til halve verdigrunnlaget. Begrunnelse for garasjetakst ønskes også, står det i brevet.

Hovedhuset som er oppført i 1950 har et verdigrunnlag 455.220 kroner, noe han også er uenig i.

Les også: Rolleiv Lind mener eiendomsskatten er uakseptabel

– Hovedhuset har ikke vært gjort noe med siden det ble oppført i 1950, med unntak av ekstra isolasjon i stue. Tak og alle vinduer må skiftes og sørvegg har store råteskader. Kjeller er skadet av vannlekkasje og bad/toalett er fjernet på grunn av vannlekkasje. Huset anses ikke som beboende om vinter siden det mangler tilstrekkelig isolasjon. Verdigrunnlag på 455200.- anses for høyt og ønsker ny vurdering av hovedbygningen også, skriver han.