BREIVIKA: Fra 23. februar vil AMK-sentralen ved UNN gå over til det nye nødnettet for ambulansetjeneste, akuttmottak, legevakt og andre akutte helsetjenester.

Grunnen til innføringen er at dagens radionett er utdatert og at det ikke oppfyller sikkerhets- eller effektivitetskravene fra myndighetene. Derfor innføres et nytt digitalt nødnett over hele landet som skal knytte disse tjenestene tettere sammen.

Det er imidlertid ikke kommet sentrale direktiver for hvordan kommunikasjonen mellom helsevesenets blålysetater skal fungere i innføringsfasen for nødnettet.

Derfor har AMK ved UNN sent ut foreløpige retningslinjer for hvordan radiokommunikasjonen midlertidig skal foregå mellom de kommunale legevakt- og ambulansetjenestene, akuttavdelingen ved UNN og AMK.

LES OGSÅ (krever innlogging): Hvert år rammes 20 nordnorske barn av kreft. Magnus (4) er ett av dem.

I regningslinjene legges det opp til at det nye digitale nettet blir såkalt «primærsamband» fra kl. 10 tirsdag den 23. februar, men AMK ber samtidig leger og annen beredskapspersonell om å ha en fungerende Plan B.

«Det anbefales at leger i vakt har en vaktmobil som backup da mye er nytt, og i tilfelle problemer», skriver AMK i et brev til kommunen.