Dette er Framsenterets nye direktør

Frode Kjersem tar nå over direktørposten etter Are Johnsen.

Frode Kjersem 

nyheter

Strandvegen: I august går nåværende direktør i Framsenteret AS, Are Johnsen, av med pensjon. Da tiltrer Frode Kjersem i stillingen.

Framsenteret melder at Kjersem kommer fra stillingen som regiondirektør i Kystverket Troms og Finnmark og leder for BarentsWatch. Han er utdannet ingeniør, bedriftsøkonom og har en master i organisasjon og ledelse.

– Vi er veldig fornøyd med å ha Frode Kjersem på plass som ny daglig leder av sekretariatet til Framsenteret. Det var svært mange sterke søkere, sier styreleder i Framsenteret AS, Aase Tveito, på Framsenterets hjemmeside.

Verdensledende på forskning

Til iTromsø forteller Kjersem at hans interessefelt er å drive med utvikling av landsdelen i et nordområdeperspektiv.

– Forskningen som gjøres i Framsenteret bringer kunnskap til torgs som har betydning for utviklingen av landsdelen. Det som blir spennende er å være med å dra lasset med å utvikle Framsentert til det som er visjone: å få frem bildet av at Framsentert er verdensledende i forskning på klima og miljø. En av suksessfaktorene for Framsenteret er å videreutvikle samarbeidet mellom etatene som er under senteret. Jeg er opptatt av å være med på å påvirke og sørge for at det blir nærmere dialog mellom forskningsmiljøer og forvaltninger - forskning skal jo anvendes til et formål, sier Kjersem.

– Ydmyk

Han synes også det er kjempespennende at de i regjeringen er villit til å satse på Framsenteret, og mener det framover kommer til å bli et enda mer spennende kunnskapsmiljø av nasjonal og internasjonal betydning.

– Jeg gleder meg til å gå i gang med jobben. Jeg er ydmyk i forhold til den jobben Are Johnsen har gjort. Han har satt sitt preg på Framsentert på en veldig positiv måte og det arbeidet som han har gjort skal jeg bygge videre på, sier Kjersem.

Han er også ydmyk og glad for at han nådde opp i konkurransen om stillingen.

– Styret har gjort ei vurdering ut fra søkekriteriene og jeg er glad for at min kompetanse passer inn i det de søker.