Skal du jobbe på gravlunden er det utseendet som teller...

Mange sperret nok øynene opp da de så Tromsø kirkelige fellesråds sommervikar-utlysning.

NY JOBB: Nils Opsahl er ansatt som kirkeverge i Tromsø og forlater dermed stillingen som konstituert hotelldirektør på Scandic Grand og direktør i Nordic Hotel, drift og eiendom Tromsø.  Foto: Tom Benjaminsen

nyheter

Der lyser nemlig denne overskriften mot deg: «Sommervikarer på gravlundene søkes – det er utseendet som teller!».

Men slapp av: Tromsø kirkelige fellesråd har verken blitt overflatiske eller forfengelige – utseendet som teller, er selvsagt utseendet på gravlunden, og ikke på jobbsøkerne.

Humor

– Vi har brukt litt humor – og vi håper jo at folk ler litt av det. Vi skal i år ansette veldig mange deltidsansatte på gravlunden for å sørge for at stellet på gravlunden blir veldig bra, forteller kirkeverge Nils Opsahl.

Les også: Blir ny kirkeverge.

– Vi ønsker å få tak i folk som tør og vil og kan gi litt av seg selv, vi ønsker ikke A4-mennesker, men tøffe gutter og jenter i alle aldere. Da tenke vi å være litt tøff i utlysningsteksten også, legger han til.

Annerledes tekst

Opsahl forteller at de har fått flere henvendelser fra folk som ønsker å søke, men ingen tilbakemeldinger på utformingen av utlysningsteksten.

– Jeg hadde håpet at vi kunne trekke i gang en diskusjon om hvorvidt vi bare skulle ha pene mennesker ansatt, sier Opsahl spøkefullt.

– Men det gjelder altså bare utseendet på gravlunden – jeg skal ikke trekke det lengre enn som så. Vi vil at gravlunden skal ta seg bra ut, og klarer vi å få med folk som vil være med på det ved å forme teksten litt annerledes, er det supert!