Dette kan du gjøre i Tromsø i vinterferien:

– Tromsø Alpinpark

Om slalåmskiene skriker etter en omgang i løypa har Tromsø Alpinpark åpent i vinterferien. Her er det barnebakker og mer utfordrende bakker for dem som ønsker, og anlegget er åpent både på dagtid og kveldstid. Om man ikke har utstyr kan man leie både ski og snowboard. Gratis for barn under seks år. Her kan du lese mer.

– Turistforeningens hytter

Vinterferien er perfekt til å spenne på seg skiene og besøke en av Turistforeningens hytter. I og rundt Tromsø finnes det åtte hytter, i tillegg til hytter på Ringvassøy, Vannøya, Lyngen og Senja. Til sammen har Troms turlag 26 hytter over hele fylket som kan besøkes. Gratis for barn under seks år. Les om hyttene her!

– Glasshytta Blåst

Glasshytta Blåst har åpent hele året, og der kan man varme seg på en kald vinterdag i Tromsø. i Tillegg til å se på de flotte glassproduktene i butikken, kan man også få en titt på hvordan det lages i verkstedet. Les mer om Glasshytta Blåst her!

– Turist i egen by

Har du noen gang vært turist i egen by? Selv om man er bosatt i Tromsø er det flust av aktiviteter og ting man ikke har fått sett nærmere på. Hva med å bruke vinterferien til det? Du kan for eksempel besøke Ishavskatedralen som gjemmer på flere historier. Les mer om Ishavskatedralen her!

– Polaria

Har du ennå ikke besøkt Polaria er det på tide å ta turen. Opplevelsessenteret har åpent hver dag året rundt, og kan blant annet by på panoramakino, arktisk akvarium, kunnskapsbaserte utstillinger, gave- og suvenirbutikk og kafé. Akvariet inneholder en rik utstilling av de fleste kjente fiskeslag fra Barentshavet, og det kanskje største høydepunktet for både barn og voksne er selene. Her kan du lese mer om Polaria!

– Ta deg en skitur!

Nypreparerte skiløyper finner du både på Tromsøya, fastlandet og på Kvaløya. Her er det flere å velge mellom, og ingen unnskyldning for ikke å spenne på seg skiene når været er godt og sola titter over fjellene. På Skisporet.no kan du enkelt sjekke hvor løypene går og antall timer siden siste preparering.

– Vitensenteret

Dager uten skole kan fort bli kjedelig for barna, men en dag til Vitensenteret er nok til å aktivisere de fleste. Her får man tilfredsstilt nysgjerrigheten med flere interessante utstillinger og aktiviteter for både barn og voksne. Visste du at det trengs like mye olje til å lage 14 plastposer som til å kjøre en bil 1,5 kilometer? Les mer om Vitensenteret i Nord-Norge her!

– Perspektivet museum

Perspektivet museum kan by på historie fra Tromsø og Cora Sandels liv gjennom foto og utstilling, og her kan man gå i timevis en formiddag i vinterferien. Blant utstillingene kan du blant annet se fotografier hvor det er Tromsø som poserer, «med mennesker og miljøer som fotografiske bruddstykker av byens nære og fjerne fortid», som museet skriver på sine nettsider.

– Vinterferiemoro på museum

Tromsø Museum og Polarmuseet inviterer på vinterferiemoro mandag 22. – fredag 26. februar. Her kan du se program for vinterferieuka

– Tromsø Mini Zoo

Det er aldri late dager på Tromsø Mini Zoo. Her kan barn og voksne oppleve både esel, hest, struts, lamaer og afrikanske fjellgeiter i skjønn forening. Om været er surt kan man nyte noe å drikke i lavvoen eller tenne opp et bål. Åpent søndager fra kl. 12:00 til 16:00. Les mer om Tromsø Mini Zoo her!

– Hurtigruten

Hurtigruten er et fast innslag i Tromsø, også i vinterferien. Ta deg en tur innom for å nyte en kaffe på dekket når skipet ligger til kai, eller hopp på en lengre eller kortere tur for å innta Nord-Norge fra havperspektiv. Les mer om Hurtigruten her!

Dette kan du gjøre i nærmiljøet i vinterferien:

– Målselv Fjellandsby, cirka 130 km fra Tromsø

Fjellandsbyen byr på 17 kilometer preparerte langrennsløyper, alpinbakke med fire heiser og 14 nedfarter, hundekjøring og reinsafari. Her er det aktiviteter for barna og afterski for de voksne. Polarbadet er bare tre mil fra anlegget, og det er flere overnattingsmuligheter i nærheten om en dagstur ikke holder.

– Björkliden Fjällby, cirka 280 km fra Tromsø

Hvis du er skikkelig bitt av skibasillen er Sverige stedet. Rett over grensen kan man nyte 25 skibakker og fem heiser med railpark, grottetur og hundespann. Her finnes det også overnattingsmuligheter.

– Levi skianlegg, cirka 430 kilometer fra Tromsø

Skianlegget i Levi har åpent hele vinterferien og kan by på 43 bakker, 26 skiheiser og 320 kilometer preparerte løyper for dem som liker å tilbringe ferien ute. Her er det selvfølgelig muligheter for sauna også!

– Kiting på Breivikeidet, cirka 44 kilometer fra Tromsø

Om du kjenner noen som har kite kan det være verdt et besøk til Breivikeidet. Her er det mye vind, og perfekte forhold til både aktiviteter på land og på vann. Tromsø kiteklubb arrangerer også kitekurs helgen 26.–28. februar. Les mer på Tromsø kiteklubb sine hjemmesider!

- Basecamp Senja, cirka 190 km fra Tromsø.

På yttersida av Senja finner du Basecamp Senja som kan by på flere aktiviteter for hele familien. Her kan man dra på ekspedisjon i havgapet eller bare nyte urørt natur i vinterferien. Les mer om Basecamp Senja her!

– Senter for nordlige folk, cirka 150 km fra Tromsø.

I Manndalen i Kåfjord ligger Senter for Nordlige folk som inneholder et museum og et språksenter som tar fram samisk og kvensk historie i fylket. I nærheten kan man også få med seg andre kulturminnesmerker i havgapet. Les mer om Senter for nordlige folk her!

– Skreifiske på Senja, cirka 210 km fra Tromsø.

Skreisesongen er over oss, og hvorfor ikke tilbringe ferien på havet i torskens rike? På Mefjorden brygge på Berg i Senja har de alt som skal til for å få stor-ruggen på snøret denne vinterferien. Les mer om skreifiske på Senja her!

– Pudderjakt i Kvænangen, cirka 200 km fra Tromsø.

Fjellene i Kvænangen byr på perfekte forhold om værgudene er med oss i vinterferien. Kvænangen Adventure arrangerer toppturer på ski, nordlysturer, hvalsafari og havfiske. Les mer om det her!

– Toppturhotellet i Lyngen, cirka 105 km fra Tromsø.

Magic Mountain Lodge heter selskapet som driver toppturhotell i Lyngen. Her tilbys det turer blant de fantastiske Lyngsalpene som kan nytes på ski om være tillater det. Les mer her!

– Kramvigbrygga i Sørreisa, cirka 155 km fra Tromsø.

Her kan du oppleve kultur fra gamle dager i et restaurert handelshus, med utstilling, kafeer og naturen rett utenfor døra. Les mer her!

- Narvikfjellet, cirka 250 km fra Tromsø

Midt i Narvik ligger Narvikfjellet med sitt skianlegg i verdensklasse. Lar du deg friste av en av Skandinavias største fallhøyder og gode forhold for off-piste skikjøring kan dette være noe for deg. Anlegget passer også godt for både barnefamilier og nybegynnere, og kan by på en fantastisk utsikt fra toppen av fjellet. Barn under 7 år kjører gratis.