Robert (27) til topps i prestisjetung konkurranse

Robert Pallin Aaring (27) vant den lokal finalen i konkurransen Venture Cup med ideen SnoPAT.

Robert Pallin Aaring  Foto: Jørund Wessel Carlsen

nyheter

- Det er vanskelig å sette ord på det, jeg har aldri jobbet så hardt mot en presentasjon før, sier Aaring til iTromsø etter seieren. 

- Han tar utgangspunkt i en personlig erfaring, og har stor lidenskap for faget. Det gjør verden tryggere, sa juryformann Lars Nymo Trulsen om vinneren.

Vinneren vil ikke gå veldig nøye inn på hva forretningsideen handler om, men letter litt på sløret: 

- Det er et produkt som vil forhindre at folk dør i skred, sier han.

Over 20 påmeldt

Torsdag har flere studenter vært gjennom konkurransen Venture Cup i Tromsø. Det er en forretningsidé-konkurranse som arrangeres av organisasjonen Start UIT.

Totalt var over 20 bidrag påmeldt. Etter en konkurranse på dagen fikk deltakerne presentere sin idé for hverandre. 

- Vi lette etter det mest unike produktet eller tjenesten, og vi lette etter noe vi hadde tro på, sa jury-formann Lars Nymo Trulsen før han kåret vinneren.

- Det har vært masse flinke folk og gode ideer, sa Trulsen, som til daglig er banksjef i Sparebanken Nord-Norge.

- Positivt overraskets

Direct kom på andreplass, og er også klar for regional finale. Der møter Tromsø-vinnerne to lag fra Bodø.

- Jeg er veldig positivt overrasket; det var mange gode konkurrenter. Jeg er veldig fornøyd, sier Marte Halvorsen (22) i sDirect.

Deres ide er sentraldriftsstyringsanlegg, og ideen går ut på å tilby en skybasert styring til større anlegg.

Halvorsen var eneste fra sDirect på utdelingen, men hadde med seg Daniel Jørgensen, Aleksander Bless og Even Sønvisen på laget.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter