Snøballkrigen mot studentene

Sjefslaget viste skuddkraft

Idrettsbyråd Brage Larsen Sollund, idrettssjef Lisa Hoen og administrerende direktør Hans Petter Kvaal i Studentsamskipnaden ga studentene juling i årets største snøballkrig.
nyheter

Landets største studentidrettsfestival går nå av stabelen i Tromsø, hvor nærmere 1000 studenter fra hele landet deltar i et titalls ulike idrettsgreiner. Under torsdagens åpningskamp i den japanske idrettsgrenen Yukigassen – også kjent som snøballkrig – måtte imidlertid studentene se seg slått.

– Vi satset på en offensiv spillestil, og det fungerte, sier Kvaal som stilte i dress på banen sammen med laget sitt, som også besto av flere proffe yukigassen-utøvere fra Vardø.

SE VIDEO: Hard kamp i Yukigassen

Viktig rekruttering

Idrettsbyråd Brage Larsen Sollund droppet et møte for å delta i snøballkrigen som endte 2–1 i deres favør. Han er full av lovord om arrangementet, som studentidretten i Tromsø arrangerer.

– Deltakerne her er studenter fra hele landet, og det er en viktig målgruppe for kommunen. Vi trenger nyutdannede eller flere som kunne tenke seg å studere videre i Tromsø, og dette er et arrangement som virkelig får vist fram byen vår og som forhåpentlig lokker flere nordover, sier Sollund.

Gamle håndballkunstner

Idrett- og kultursjef Lisa Hoen i Tromsø kommune har samarbeidet med TSI om arrangementet, og også hun tror at arrangementet vil ha positive ringvirkninger for byen. Selv fikk hun bruk for gamle kunstner da hun deltok i Yukigassen.

– Jeg er gammel håndballspiller, og i denne idrettsgrensen kom den erfaringen godt med. Det er utrolig morsomt at man har klart å få studentlekene hit, og studentene våre har virkelig lagt ned en betydelig innsats, sier hun.

Idrett som velferd

Leder Bjarne Martinsen i Studentlekene Tromsø 2016 er glad for at lekene endelig er i gang, og han tror at byen for øvrig vil merke at nærmere 1000 studenter nå er på besøk. Han skryter av innsatsen som både styret og resten av de mange hundre frivillige har lagt ned i forkant.

– Dette handler ikke bare om idrett, dette er også et sosialt velferdstilbud til landets studenter. Vi vet at mange studenter er ensomme, og dette skal være en samlende arena som passer for alle, sier han.

Biljard, undervannsrugby og kajakkpolo er bare noen av idrettsgreinene som det skal konkurreres i fram til lørdag.

– Tromsø er en by der det skjer utrolig mye gøy, og vi ønsker også å bidra. Idrett er både kultur og sosialt, og vi håper at gjestene våre får opp øynene for Nord-Norge, sier han.