Tidenes beste år for Hurtigruten

Hurtigruten leverer sitt beste driftsresultat noensinne.

Anne Marit Bjørnflaten, kommunikasjonsdirektør for Hurtigruten og adm.dir. Daniel Skjeldam.  Foto: Ronald Johansen

nyheter

I en pressemelding opplyser Hurtigruten at de hadde en vekst på 42 prosent i 2015. Dette er det beste driftsresultatet selskapet har hatt noensinne.

- Vi har hatt positive driftsresultat i hvert kvartal gjennom 2015. Det sterke resultatet viser at fornyelsen av Hurtigruten var nødvendig. Aldri har interessen for å reise med oss vært større, sier konsernsjef Daniel Skjeldam.

LES OGSÅ: Nyoppusset hurtigruteskip til Tromsø

Driftsresultat på 923 millioner kroner

Driftsresultatet for 2015 er 923 millioner kroner i 2015. I 2014 var resultatet 652 millioner kroner.

- Vi har lykkes med interne omstillinger, samtidig som vi har satset hardt på innovasjon og utvikling av nye produkter som satsingen på lokalmat og aktive reiseopplevelser, sier Skjeldam.

LES OGSÅ: Nå skal Hurtigruten seile til Amazonas

Utflukter

Ombordsalget har hatt en vekst på 13 prosent, opplyser de i pressemeldingen. Samtidig har de hatt en rekord på antall utflukter, som utgjør totalt 224 millioner kroner.

- Muligheten til å kapre større deler av det globale markedet innen opplevelsesturisme har aldri vært større. Hurtigrutens vekst bidrar til å skape et nytt marked for lokale turoperatører. Potensialet for ytterligere verdiskaping langs kysten må ikke undervurderes, sier Skjeldam.

LES OGSÅ: Skal selge Nord-Norge i sør

Det er stadig flere fra Norden som velger å reise med Hurtigruten, ifølge pressemeldingen. Dette markedet har vokst med 22 prosent. I det amerikanske markedet var det en vekst på 10 prosent, og i det de omtaler om det nye globale markedet, som inkluderer Kina, så man en vekst på på 17 prosent.