Tromsøselskap etablerer kontor i Kina

Selskapet håper på å ha 3–4 ansatte i Kina innen 2016 er omme.

FORNØYD: Hans Johan Tofteng (t.v.), som er daglig leder og en av eierne av Avikom, er godt fornøyd med å etablere et eget kontor i Kina. Her er han sammen med deres første ansatte i Huizhou, Shuping Qin, og produktsjef Raymond Sebergsen. Foto: Easymeeting 

TEKNOLOGIGIGANT: Siden 2013 har Easymeeting hatt et tett samarbeid med firmaet ZTE som har 82.000 ansatte. Her er produktsjef Raymond Sebergsen som forklarer ZTEs teknologer om hvordan Easymeeting teknologien fungerer. Foto: Easymeeting 

nyheter

Easymeeting, som er datterselskap av Avikom AS, etablerer seg nå med eget kontor i byen Huizhou i Kina. Selskapet eies av Hans Johan Tofteng, Inge Falck Olsen, Thoralf Willumsen og Eivind Simonsen.

Tett samarbeid med teknologigigant

Easymeeting leverer videokonferanse med tilhørende tjenester og har ti ansatte i Tromsø, samt et kontor i Connecticut, midt mellom New York og Boston, med fem ansatte.

Selskapet skrev i 2013 under kontrakt med den kinesiske teknologi-giganten ZTE og de har siden den gang hatt et tett samarbeid. Nå er det altså klart at Easymeeting åpner et eget kontor i den byen Huizhou med 2,5 millioner innbyggere.

– Spennende

– Gjennom samarbeidet med ZTE har vi fått lære mer om markedet og sett på mulighetene i landet. Det siste året har vi jobbet med å opprette et kontor der. Det er fantastisk spennende. Det er lange avstander byene, samt mye trafikk, så det er like stort behov for videokonferanser der som i Nord-Norge, sier Hans Johan Tofteng, som er daglig leder og en av eierne av Avikom.

LES OGSÅ: Mandag ble advokatene slått konkurs. Dagen etter startet de opp nytt selskap.

Tofteng forteller at de nå leier et lite kontor i byen og de har til nå en ansatt.

Flere ansatte

– Hun jobber primært med å få på plass registreringer av selskapet og lignende. Dette tar mellom tre til fire måneder. Etter det vil vi begynne med rekrutteringsprosessen, og vi håper på å ha mellom tre og fire ansatte i løpet av året, sier Tofteng.

LES OGSÅ: Julie styler luksushjem for verdens rikeste - slik fikk hun drømmejobben

Han regner med at etableringen i det asiatiske markedet vil få ringvirkninger for kontoret i Tromsø.

– Vi har bygget kjempegode kunnskaper om anvendelser av teknologi i Tromsø. Jo mer vi gjør i Kina, jo større behov vil det være for utviklere. I dag har vi ti ansatte i Tromsø, i løpet av tre til fire år vil det kanskje være 50 ansatte sier han.

– Vi opplever ekstrem positivitet i Kina for at vi nå etablerer oss der. Det er en utrolig mulighet for oss, legger han til.