VG:

Bråket skal ha oppstått som en følge av leder Ronny Altes uttalelser da det ble kjent at islamistmiljøet i Oslo har opprettet et motsvar til organisasjonen, kalt «Allaahs soldater».

– At de sier de vil patruljere for det «gode» har ingen betydning. Det gode for oss og det gode for dem er ikke det samme, var blant noen av uttalelsene Alte hadde til VG onsdag.

Utsagnet skal ikke ha falt i godt jord innad i Odins soldater fordi det ifølge nyhetsnettstedet Vepsen.no, hevdes at Altes utspill på å sette Profetens Ummah som et motstykke til organisasjonen skader gruppen.

Skal være fjernet som administrator

En av dem som reagerte kraftig er Steffen André Larsen, en av administratorene i organisasjonens hovedgruppe på Facebook, som torsdag kveld la ut artikkelen på sin profil og rettet kritikk mot Alte.

Les også: Solberg om «Odins soldater» – et farlig verdisyn

«Vi i S.O.O. Tar Full avstand fra Ronny alte sine personlige mening og gamle "kamper"», skriver Larsen i innlegget.

Kort tid senere skrev Larsen følgende melding i facebookgruppen til Odins soldater:

«RONNY ALTE????? DU SLETTER VELL F*** IKKE MEG FRA SOO?????»

Ifølge Vepsen skal tre av administratorene være fjernet fra gruppene, deriblant både Larsen og Alte selv. De skriver også at det trolig jobbes for å endre ledelsen i organisasjonen.

Ikke kommentert

VG har forsøkt å komme i kontakt med flere personer i organisasjonens ledelse, deriblant både Ronny Alte og Steffen André Larsen. Alte har kun besvart våre henvendelser med at ikke har anledning til å snakke nå. VG har ikke kommet i kontakt med Larsen.

Ifølge Vepsen er det kun tre personer som har meldt seg til å patruljere gatene i Drammen kommende helg.