Fikk prøve seg som arkitekter

Med egendesignet telt ble byens nyttehage forvandlet til en sosial samlingsplass også om vinteren.

AVSLUTNINGSFEST: Fra venstre: Emma Christin Kokslien (11), Sara Hasani (12), Aurora Håkstad (11), Martin Uleberg (12), Florian Pecher (8), Gabriel Nymark (10), Hector Perez (8), kursleder Berit Steenstrup, Leo Nymark (8), Annabelle Widerøe (9), Theodor Håkstad (9). 

nyheter

Under årets UKM hos Nord-Norsk Design- og Arkitektursenter har en gruppe barn i alderen 9–13 år fått prøve seg som arkitekter. I løpet av fire dager i vinterferien har barna fått teste ut og bygge enkle teltkonstruksjoner.

Avslutningsfest

– NODA arrangerer UKM hvert år. Dette er tredje året og denne uken holder vi design- og arkitekturkurs for barn, sier leder i NODA, Michele Widerøe.

Da iTromsø møtte dem i byens nyttehage kalt Dyrk Tromsø, som ligger sentralt plassert i parken under Rambergan, har barna satt opp en egendesignet lavvo som en avslutning på kurset.

– Vi har holdt på siden tirsdag, og avsluttet det hele fredag med en liten fest. Under kurset har barna først designet mindre modeller innendørs, og nå har vi laget en stor struktur utendørs, sier Berit Steenstrup som har ledet kurset hvor barna har jobbet med teltstruktur.

Les også: Micheles idé ble en suksesshistorie

Skape aktivitet om vinteren

Dyrk Tromsø ble etablert i løpet av sommeren 2015 som en urban nyttehage som kan brukes til å dyrke mat.

Steenstrup forteller at kurset denne uken har tatt sikte på å gjøre Dyrk Tromsø mer anvendelig slik at nyttehagen også kan brukes om vinteren. Nå har barna på kurset satt opp en lavvo på plassen, og fredag ble det feiret med kakao, boller og marshmallows på bålet.

– Teltet ser veldig proft ut, og ungene har vært kjempeflinke. Vi har sett litt på hvordan vi kan aktivere byområdene om vinteren, og der er telt med på å løse problemet, sier kurslederen.

Les også: Vil bruke byens bakgårder

Strålende vintervær

Michele Widerøe forteller at de tidligere år har hatt kurs hvor barna har laget møbler og bygg i snø.

– Men vi har hatt litt problemer med at snøen smelter, så i år satset vi på å lage noe der vi ikke var avhengig av snø, selv om jeg tror det hadde gått fint i år, sier hun og viser til det strålende solskinnet som både barn og voksne satte pris på denne fredag ettermiddagen.