"I dag står en stol tom..."

I årevis har eksredaktør Ivan Kristoffersen (85) vært en del av vennegjengen som daglig møtes rundt kaffebordet på Hotel With. I dag står en stol tom ...

venn: Arthur Arntzen minner Ivan Kristoffersen som en god venn. 

kunnskapsrik: Markus Sørensen betegner Kristoffersen som en kunnskapsrik person. 

sjokk: Arnulf Hartvigsen sier at bortgangen kom som et sjokk. 

barndomsvenn: Edmund Kristoffersen vokste opp i samme gate som Kristoffersen. 

nyheter

Samtlige betegner Kristoffersen som en markant skikkelse. Han var en mann med store ord – en mann som talte landsdelens sak helt til det siste. Hans bortgang blir sånn sett et stort savn – ja, et tomrom, understreker vennegjengen.

LES OGSÅ: Ivan Kristoffersen er død

Nær venn

Arthur Arntzen betegner Ivan Kristoffersen som en veldig nær venn:

– Ivan var en rakrygget mann i enhver sammenheng. Selv om det var mye alvor rundt ham, husker jeg Ivan mer som en stor humorist. Var du først blitt venn med ham, var det et vennskap for livet.

Stor avismann

Videre sier Arthur Arntzen at Kristoffersen var en stor avismann man alltid kunne stole på. Hans ytringer ble alltid lagt merke til.

– Heretter blir ikke dagen den samme. Men tapet av Ivan berører ikke bare meg, men en hel landsdel. Han var Mr. Nord-Norge i mange sammenhenger – en person som ikke lot seg kjøpe i noen sammenhenger.

Kunnskapsrik

Markus Sørensen betegner Kristoffersen som utrolig kunnskapsrik:

– Han var alltid en god samtalepartner. Det han ikke viste om nasjonal og internasjonal politikk, var ikke verdt å vite. Han hadde kontroll på det meste. På grunn av sykdom, har vi hatt mindre direkte kontakt den siste tiden. Men Ivan var stadig på telefonen for å slå av en prat. Det han gikk glipp av fra kaffebordet, fikk han referert – alltid i en god tone.

Syk lenge

Arnulf Hartvigsen sier at han lenge har kjent til Ivan Kristoffersens sykdomsplager:

– Likevel kom det som et sjokk at han gikk bort – både for meg og mange andre. Personlig trodde jeg ikke tilstanden var så alvorlig.

Eksredaktør Hartvigsen betegner Kristoffersen som en motstander – både fordi de ledet hver sin avis og innen politikken:

– Likevel var vi gode venner som aldri hadde noe usagt oss imellom. Rundt kaffebordet var tonen alltid lett og samtalene varierte.

– Det er en nestor i den nasjonale medieverden som er godt bort. I dag blir han minnet ...

Vokste opp sammen

Edmund Kristoffersen kjente Ivan fra barndommen – ettersom de vokste opp sammen i Fogd Dreyers gate.

– Ivar var alltid lojal mot og opptatt av lokalmiljøet. Her viste han stor entusiasme. Men han var også nordkalottens og Barentsregionens mann. Det kom ofte fram i hans mange kommentarer i avisspaltene.

– Videre var Ivan en stødig og god venn. Hver gang vi møttes – og det er ikke lenge siden sist – vanket det alltid en god klem. Den vil jeg savne, sier Edmund Kristoffersen.