Sjekk Elises (20) fitness-forvandling

Til tross for at Elise Marie Andreassen (20) kun har kort tid bak seg innenfor bikinifitness, hindrer det henne ikke fra å delta i konkurranser allerede denne våren.
nyheter

Og som den selvsikre jenta sier til iTromsø:

– Jeg gjør ikke noe halvveis. Derfor håper jeg på en pallplass – det hadde vært sykt rått – men uansett så skal jeg gjøre så godt jeg kan.

Egen innsats

Det var først i fjor vår at Andreassen starten satsingen på bikinifitness. Allerede om seks uker kommer ilddåpen, når 20-åringen skal delta i sin første konkurranse, Sandefjord Open.

– Jeg bryr meg ikke så mye om hva man kan vinne eller heder og ære. For meg er det viktigere å vite at hvis jeg skulle lykkes der, så er det på grunn av min egen innsats og fordi jeg har utfordret meg selv, påpeker Andreassen, før hun legger til:

– Men litt heder og ære hadde jo vært fint, sier hun og ler.

Etter konkurransen i Sandefjord skal Andreassen delta i Kaliber Open i Trondheim før sesongens høydepunkt, Oslo Grand Prix, står for tur.

Kroppsfokus

For den treningsglade jenta som tidligere har drevet med karate, dans, turn og styrketrening, har bikinifitness blitt en utfordring.

– Jeg var lei av å trene på den samme måten hver dag og for meg ligger deler av utfordringen i dietten. Jeg trener like mye som jeg har gjort før og spiser det jeg vanligvis spiser, men i mindre mengder, og mer tilpasset meg.

Andreassen er klar over kroppsfokuset innenfor idretten hennes, men bryr seg lite om akkurat det.

– Det er ikke kroppsfokuset som motiverer meg. For min del er dette noe jeg trener mot nå, og ikke noe jeg skal drive med resten av livet. Jeg gleder meg til å legge litt på meg etter sesongen. Nå føler jeg at klærne bare henger og slenger på meg. Det er imidlertid enkelte som føler seg tjukke hvis de ikke veier det samme som i konkurransesesongen. Noen blir helt skrudd i topplokket av dette, påpeker Andreassen.

Treningståka

Da Andreassen begynte med bikinifitness veide hun vel 65 kilo. Nå veier hun 61 kilo. Selv om det er snakk om «bare» fire kilo, har kroppen gjennomgått store forandringer.

– Den ser annerledes ut nå, men jeg både var og er fornøyd med kroppen min, understreker hun.

Andreassen, som er ansatt som assistent i hjemmetjenesten og studerer til å bli sykepleier, er imidlertid ikke sikker på om hun blir å fortsette med bikinifitness.

– Det kan bli litt ensidig, så nå gleder jeg meg til å prøve andre treningsformer etter sesongen og å få opp energinivået. Nå er jeg mer et omtåket treningshode enn noe annet.

– Er det noe spesielt du gleder deg til å kunne spise igjen?

– Sjokoladekake! Nå for tiden går mye av praten om hva vi gjerne skulle spist. Når man går slik og gleder seg, bygger man opp forventningene, så den sjokoladekaka blir neppe så god som jeg forestiller meg.