Her inviterer de hele byen til ekte skreifest

Selv om huset har vært åpent en stund, er det endelig duket for offisiell åpningsfest på Kystens hus.

Åpningsfest: Endelig inviterer Kystens hus til åpningsfest for byens befolkning.Foto: Ronald Johansen  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

nyheter

Torsdag har Kystens hus sin offisielle åpning hvor det blant annet blir underholdning for alle parter som har vært involvert i byggingen og etableringen av huset i sentrum. Fredag og lørdag er det så klart for resten av befolkningen som får litt av en familiedag.

– Fredag blir det skreitapas for dem som er ferdige på jobb. Vi er ekstremt rettet utad og henter mange impulser fra utlandet, sier Lise Magnseth, som representerer Kystens hus i forbindelse med åpningen.

LES OGSÅ: Dårlig akustikk hos Jørn Hoel

Familiedag

Fredagen er altså rettet mot det litt voksne publikummet, men lørdag blir det tidenes familiedag på sentrums nye kysthus, hvor man kan finne noe interessant, enten man er ung eller gammel.

– Da kan man komme og se på selve juvelen på Kystens hus, nemlig akvariet. I andreetasjen kan ungene ta på fisken og stille spørsmål. Ungene elsker dette, sier Magnseth.

LES OGSÅ: Hedrer skreien med storslått fest

Kystens hus åpnet egentlig allerede på sensommeren i fjor, men den offisielle åpningen er i helgen.

– Man ønsker jo ikke å invitere på innflyttingsfest før alt er på stell. Det er mye her som ennå ikke er på plass, men nå føler vi at vi virkelig kan vise fram hele huset, sier Magnseth.

Gourmetaften

Hun forteller at utstillingene vil være dynamiske og variere hele året.

Når familiedagen er over på lørdag, blir det gourmetaften i restauranten Skirri, hvor skreien er i fokus under en 5-retters middag.

– På Kystens hus vil vi fokusere på de stolte tradisjonene vi har og se fremover. Vi håper så mange som mulig tar turen innom, og om du er barn, ungdom, voksen eller gammel, garanterer jeg at du finner en eller annen stand eller plass som treffer deg, sier Magnseth.

LES OGSÅ: Håver inn på skrei-eventyr