Legemiddelselskap har fått ny sjef

Håkon Wickholm er fra og med i dag administrerende direktør i Tromsø-selskapet Lytix Biopharma.

NY LEDER: Lytix Biopharma, som holder til i Forskningsparken, har fått ny administrerende direktør. Foto: Ronald Johansen 

nyheter

Tirsdag overtok Håkon Wickholm direktørstolen fra tidligere administrerende direktør, Unni Hjelmaas, i selskapet som i løpet av 2015 har markert seg internasjonalt på kreftmedisinfronten med preparatet LTX-315. Det er en form for immunterapi som det i disse dager kjøres kliniske studier på.

Satser på utvikling

– Hele styret er godt fornøyd med at Håkon Wickholm nå tar over direktørrollen nå som studiene begynner å vise substansielle immunresponser hos pasienter som behandles med preparatet, skriver selskapet i en pressemelding.

Ifølge styret legger dette grunnlaget for forretningsutviklingen videre, og Wickholm reflekterer denne nye fasen i selskapets historie.

LES OGSÅ: Har fått grønt lys for kliniske studier

– Spennende mulighet

Styret takket i pressemeldingen Hjelmaas for hennes arbeid og dedikasjon til selskapet gjennom de siste fire årene.

– Det er utrolig spennende å tre inn i denne rollen på dette stadiet, hvor vi får inn viktig immunresponsdata som gir oss mulighet til å satse enda hardere på forretningsutviklingen og de kliniske studiene, sier Wickholm.