Dette skjer i forbindelse med den årlige sjømatmiddagen til Snorre Food og Norsk Sjømatråd i Singapore.

– Jeg ble invitert ned hit fordi jeg fikk Ingridprisen i forbindelse med Gladmatfestivalen i fjor, sier Gunnar Jensen til iTromsø.

Ingridprisen som deles ut av Gladmatfestivalens faglige alibi, kokkekonferansen Kokepunktet, går til personer som evner å formidle matglede og fremsnakke lokale råvarer. Det var blant annet denne entusiasmen som sikret ham Ingridprisen, for øvrig oppkalt etter selveste Ingrid Espelid Hovig, som ble delt ut på slutten av konferansen i fjor sommer.

Var kun gjest

Jensen var opprinnelig kun invitert ned som gjest, men han var ikke sen om å takke ja da han ble bedt om å lage mat.

– Det er enda artigere enn kun å være gjest, så selvfølgelig takket jeg ja til det, sier Jensen.

Selve middagen arrangeres fredag og har hele 1.000 gjester fra norsk og singaporsk næringslivet.

To retter

På kjøkkenet står to norske kokker, Jensen og kjendiskokk Eyvind Hellstrøm.

– Jeg skal lage to retter, og Eyvind to. Vi er de eneste norske kokkene her, sier han.

Å stå på kjøkkenet med Hellstrøm ser han fram til.

– Vi hadde Eyvind som gjestekokk på Mathallen i november, så jeg ser fram til det. Han er en utrolig trivelig fyr, sier han.

Skrei og tørrfisk

Under konferansen i fjor holdt Gunnar Jensen foredrag om boknafisk, klippfisk, tørrfisk og lutefisk. Tørrfisk står igjen på menyen nå.

– Jeg skal bruke fersk skrei og tørrfisk. Skreiretten blir den samme som vi har på Mathallen med purreløk og brunet smør. Med tørrfisken skal jeg lage en variant med baconcrust og kål, med en vinaigrette på grillet paprika og norsk spekeskinke.