Troms Kraft kjøper Ishavskraft

Ishavskraft er nå et heleid datterselskap av Troms Kraft AS.

  Foto: Tom Benjaminsen

nyheter

Troms Kraft eide fra før 50 prosent av Ishavskraft, og kjøper nå de resterende aksjene i selskapet fra henholdsvis Alta Kraftlag SA (19,31 prosent), Ymber AS (13,63 prosent), Repvåg Kraftlag SA (8,68 prosent), Luostejok Kraftlag SA (7,31 prosent) og Nordkyn Kraftlag SA (1,08 prosent).

I en pressemelding skriver Troms Kraft at de har inngått en avtale med de øvrige eierne om kjøp av deres aksjer i selskapet.

- Bransjen vil oppleve en fullstendig omveltning i de neste tre årene. Eierne av Ishavskraft har en tid diskutert hvordan vi best mulig skal posisjonere selskapet i dette landskapet, og det er ingen tvil om at det er en stor fordel med én eier, sier Per-Erik Ramstad, administrerende direktør i Alta Kraftlag, på vegne av selgerne.

Ifølge Ramstad har Troms Kraft både størrelse og kompetanse til å posisjonere selskapet i det nye markedsbildet.

Direktøren understreker i pressemeldingen at salget ikke vil få konsekvenser for selskapets kunder.

Konsersjef Semming Semmingsen i Troms Kraft mener begge selskapene vil nyte godt av kjøpet.

- Troms Krafts styre har besluttet at konsernet skal konsentrere sin virksomhet rundt produksjon, distribusjon og salg av kraft. Oppkjøpet av Ishavskraft bidrar til å forsterke konsernets posisjon utenfor kraftsalg, sier han.

Selskapet ønsker nemlig å ha en offensiv tilnæring til endringen bransjen står overfor.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter