Akvariet er endelig klart for avduking

Torsdag er det klart for avduking av akvariet og offisiell åpning av Kystens Hus.

AVDUKES: Daglig leder Lena Pettersen på Kystens Hus gleder seg til avdukingen av akvariet. I bakgrunnen direktør Trygve Myrvang i Niorges Råfisklag. 

GOD PLASS: De første fiskene i akvariet har god plass å boltre seg på. 

nyheter

Onsdag fikk de første fiskene, torskene og seiene, smake på vannet og gjøre seg kjent i det 90.000 liter store akvariet. Torsdag ettermiddag blir det avduking slik at hele byen får sett akvariet som har vært skjult bak en vegg.

Torsk og sei

Daglig leder Lena Pettersen på Kystens Hus ser fram til at de endelig kan la publikum får se akvariet som er 18 meter langt, 2,6 meter bredt og 3,5 meter høyt.

– Torsdag klokken 14 ønsker vi hele byens befolkning velkommen for å se akvariet. Det er utrolig flott å se det med fjellformasjonene, båtvraket og fiskene som svømmer rundt, sier Pettersen.

Da iTromsø var innom for å se på forberedelsene til torsdagens åpning, svømte fire torsk og åtte sei i det enorme akvariet. Etter hvert skal det også komme flere av de andre kjente artene langs kysten, som kveite, flyndre og steinbit.

Gleder seg

Fiskeriminister Per Sandberg (Frp) hadde ikke mulighet til å foreta den offisielle åpningen av Kystens Hus, i stedet kommer EØS- og EU-minister Elisabeth Aspaker (H). Hun representerer kystnæringens internasjonale perspektiv. Fire 12-åringer, som representerer fremtiden, får æren av å avduke rosinen i pølsa, gigantakvariet.

Akvariet skulle opprinnelig være ferdig samtidig med resten av bygget i fjor, men åpningen har blitt forsinket av ulike årsaker.

– Det blir fint å få åpnet opp bygget i første etasje. Dette har vi gledet oss til, det blir stor stas, sier Pettersen.