Det var under et møte på rådhuset torsdag morgen at alle de involverte aktørene var samlet til et oppstartsmøte angående de nye velferdstjenestene. Millionavtalen kommunen har inngått med Atea og underleverandøren Sensio skal revolusjonere omsorgstjenesten i Tromsø.

– Dette er et prosjekt som skal tenke helhetlig rundt velferdsteknologi. Det viktigste med det nye systemet blir at de prater sammen fra institusjon til institusjon, noe som ikke er mulig slik det er i dag, forteller prosjektleder for velferdsteknologi, Ingebjørg Riise.

Trådløs overvåking

Det er ennå ikke bestemt hvilke produkter fra Sensio kommunen skal kjøpe, men det skal endre hverdagen både på institusjoner og i hjemmetjenesten.

– Vi kan for eksempel tilby trådløs overvåking på iPad og bevegelsessensorer som kan installeres i dører og senger. Slik kan man for eksempel følge med på om brukeren er i seng eller ikke. I tillegg har vi andre verktøy som voldsalarm, velferdskalender og forskjellige former for omgivelsesstyring, forteller Mathias Lervold, prosjektleder hos Sensio.

Mortensnes først ute

Mortensnes sykehjem er som nevnt plukket ut til å være med i et pilotprosjekt som skal teste ut den nye teknologien. Enhetsleder Berit Mathisen ser fram til å få tatt det i bruk.

– Vi har et veldig gammelt system hos oss, som ikke kommuniserer med noen andre systemer. Jeg tror denne nye teknologien vil endre eldreomsorgen drastisk, både for de ansatte og brukere, forteller Mathisen.

De nye velferdsordningene skal etter hvert også tas i bruk på nye Otium bo- og velferdssenter, som nylig iverksatte byggestart.