Politiet møtte på døra til Tromsø-advokat for å inndra jaktvåpen

Politiet har ifølge advokat Asbjørn Krantz lagt beslag på alle hans jaktvåpen etter at de troppet opp på døra hans onsdag kveld.

  Foto: Jon Terje Eiterå

nyheter

Det var i halv ti-tiden at politiet oppsøkte boligen til advokat Asbjørn Krantz for å inndra tre jaktvåpen.

– Jeg var på vei ut for å lufte jakthunden min da det plutselig står en politibil på yttersiden. De var der for å inndra tre jaktvåpen som står registrert på meg, sier Krantz til iTromsø og understreker at våpnene er lovlige.

- Ble irritert

Det var Nordlys som først omtalte saken etter at advokaten selv la ut et innlegg på Facebook om hendelsen - hvor fem politibetjenter troppet opp utenfor boligen hans.

– Alle tre våpnene sto i våpenskapet. Da jeg skulle hentet nøkkelen til skapet prøvde politiet å komme seg inn i leiligheten. Da jaget jeg dem ut i gangen igjen og det hele ble verbalt. Jeg ville ikke ha dem inn i leiligheten og ble irritert, sier Krantz.

På bakgrunn av uttalelser

Inndragelsen av jaktvåpnene skal ifølge advokaten ha skjedd på bakgrunn av uttalelser han gjorde for noen uker tilbake, da Krantz fikk forkynt konkursbegjæringen på selskapet sitt av en representant fra namsmannen.

– Da sa jeg litt oppgitt at det er slikt man ser på film hvor noen får lyst til å skyte hele verden. Etterpå ble jeg usikker på om han skjønte at det jeg sa var en fleip, og understreket for han at det var det det var. Han sa han forsto det, og jeg klappet han vennskapelig på skuldra før jeg gikk tilbake til klientene mine, sier Krantz.

Følte seg nedverdiget

Krantz reagerer på det han mener er tynt grunnlag for å inndra jaktvåpnene.

– Jeg mener politiet ikke har rett til å inndra våpnene. Grunnlaget deres er tynt når de mener uttalelsene kvalifiserer til at jeg ikke skal ha våpen. Jeg nekter å tro at man ikke skal ha lov å bli forbanna og verbal i dette samfunnet. At dette skal føre til at jeg ikke får bære våpen er helt utrolig. Folk må få lov til å bli oppgitt i en slik situasjon, sier advokaten.

Han mener politiet kunne håndtert saken helt annerledes, i stedet for å troppe opp uanmeldt på døra hans.

– Jeg følte meg nedverdiget. De hadde ingen grunn til å hente våpnene, men jeg følte at det var ingenting jeg kunne gjøre.

- Tatt ut av sammenheng

Advokaten mener politiet burde ha kontaktet han og bedt han komme inn til en samtale med dem.

– Jeg reagerer på at jeg ikke fikk noen forvarsel om dette og at ingen i politiet har prøvd å kontakte meg. Det er ingenting som tilsier at dette var noe som hastet, så her burde de bedt meg komme inn til en samtale først. Det er utrolig at de opererer på denne måten, sier Krantz, og legger til:

– Jeg er rystet over at dette i det hele tatt er en sak. De har tatt det helt ut av sammenheng.

Han forteller videre at han likevel har troen på at det hele skal ordne seg.

– Jeg har tro på domstolen. Jeg skal klage på dette og om så gå til retten med det, fastslår advokaten.

Vedtatt å inndra våpnene

Påtaleleder Einar Sparboe Lysnes bekrefter overfor iTromsø at det er vedtatt å inndra våpnene som en del av en forvaltningsmessig prosess hvor en vil avgjøre hvorvidt Krantz har rett til å bære våpnene eller ikke.

Lysnes ønsker ikke å utdype saken mer enn dette.

Han kan imidlertid fortelle at bakgrunnen for inndragelsen er uttalelser Krantz kom med i forbindelse med namsfogdens forkynnelse av konkursvarslet. Han opplyser videre at dette ikke skjedde for to uker siden, slik Krantz hevder, men i forrige uke.

LES OGSÅ: Nå har advokaten fått våpnene tilbake

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter