Skal rive sentrumsbygning for å lage P-plasser

Snart rives dette røde skuret for å gi plass til 16 nye parkeringsplasser i sentrum.

RIVES: Dette lagerskuret tilhørende Felleseiet Austad skal rives og bli erstattet med parkeringsplasser.  Foto: Tom Benjaminsen / iTromsø

nyheter

Det er ANS Felleseiet Austad som kvitter seg med den gamle lagerbygningen som tilhørte byggevarehuset til Austad i sin tid. Rivingen er allerede i gang innvendig, i løpet av neste uke kommer gravemaskin for å rive utvendig.

LES OGSÅ: Vil bygge 16 etasjer i Austad-kvartalet

Lagerskuret som står kant i kant med Austad-kaia, inneholdt i sin tid både sag, listverk og innvendig panelbord. Styreleder Kristian Austad i Felleseiet Austad tror bygningen er fra midten av 50-tallet.

– Det ble reist i forbindelse med byggevarehuset til Austad, og var i bruk til byggevarehuset ble flyttet til Tomasjord. På sjøsiden av selve Austad-kaia lå trematerialstabler, hvor folk kom i båt for å kjøpe, forteller Austad.

Kommunen har nå gitt rivingstillatelse for lagerskuret og etablering av midlertidig parkering. Ifølge planene skal det bli 16 nye parkeringsplasser ned mot kaia på tomta hvor det allerede er parkeringsplasser fra før.

Som iTromsø skrev i 2014 har felleseiet planer om et å bygge et signalbygg på drøye 10.000 kvadratmeter i 14–16 etasjer på tomta.

LES OGSÅ: Vil ha folkets mening om Austad-kvartalet