Brudefest med kjendisbesøk på Jekta

Mange gifteklare par hadde dukket opp på Jekta for å få tips til brudeforberedelsene.
nyheter

Lørdag formiddag var Jekta pyntet til bryllup, der man kunne se bryllupskledde damer og jenter gå marsj gjennom senteret.

– Vi har to brudemarsjer med forskjellige kjoler fra Wright brudesalong, Brudehuset og Thale Wang design. Til sammen er det 25 kvinnelige modeller, mens Volt har stilt med noen herremodeller, forteller Jektas senterkoordinator Liss Samuelsen.

Fikk tips og råd

I tillegg til brudemarsjen var Jekta fylt med en rekke aktører som kunne gi tips, råd og tilbud til gifteklare par.

– I tillegg til de mange aktørene vi har her på huset har vi også invitert noen utenifra slik at vi har et komplett tilbud, forklarer senterleder Laila Myrvang.

En av aktørene som hadde stand var Tilbords, som satte veldig pris på «bryllupsdagen» på Jekta.

– Dette er kjempebra for oss, det gir oss en god anledning til å vise oss fram. Vi har fått inn 15–20 lister fra aktuelle brudepar allerede, så vi er kjempefornøyde, sier daglig leder Fredrik Høgtun.

Kjendisbesøk

Jekta hadde også invitert to utenbysfra, brudebok-forfatterne Einar Gelius og Pia Haraldsen. De signerte bøker og reklamerte for sin nylanserte prosecco, i tillegg til at de holdt et foredrag for de oppmøtte.

– Vi møttes for første gang da vi skulle sette verdensrekord i å snakke i telefon, noe som varte i 26 timer. Da fant vi ut av at vi delte en felles interesse for bryllupsforberedelser og endte etter hvert opp med å skrive bok sammen, forteller Pia Haraldsen til iTromsø.

Selv om ingen av de er gift har de jobbet med bryllupsforberedelser i en del år, og har noen råd til de oppmøtte brudeparene:

– Man bør gjøre det personlig, slik man selv ønsker det. Det trenger heller ikke være så veldig dyrt, man kan spare mye ved å gjøre ting enkelt, forteller Haraldsen.

Gelius sier den vanligste tabben er å la bryllupsmiddagen drøye ut.

– Mange har for mange og for lange taler, da blir folk bare lei, konstaterer han.