I forrige uke skrev tromsøselskapet Plus Point under en avtale med Visit Tromsø om utvikling av en ny turist-app. Denne vil være klar til neste vintersesong og ha en rekke funksjoner ingen andre i Tromsø har.

– Vi skal eksperimentere med såkalte beacons, som skal plasseres rundt omkring i byen. Hvis man har installert appen, vil det poppe opp meldinger på telefonen basert på hvor man er og når man er der, forklarer daglig leder for Plus Point, Ruben Nergård.

Kan brukes av andre

Rundt 20–30 beacons skal i løpet av våren og sommeren plasseres rundt på sentrale områder i Tromsø. Dermed vil man for eksempel kunne få en velkomstmelding når man er på flyplassen, man vil kunne få informasjon om Polarmuseet hvis man er ved Amundsen-statuen og informasjon om arrangementer hvis man er i nærheten av der de foregår.

– Man vil kunne sette egne preferanser på hva man vil bli informert om. I tillegg er tanken at disse beaconsene også skal kunne brukes til andre ting i fremtiden, ettersom de ikke er låst til en app eller en utvikler, sier Nergård.

50 funksjoner

Beacons er dog bare én av mange ting Visit Tromsø vil ha inn i den nye appen. Totalt har de levert en ønskeliste på 50 funksjoner.

– Det er klart at vi ikke får med alle funksjonene i første utgave, men vi ønsker å bygge videre på appen etter at den er lansert. Blant annet ønsker vi å få på å plass at man kan kjøpe billetter direkte, forteller Agnete Ryeng, prosjektleder hos Visit Tromsø.

Det som derimot vil være på plass fra lansering, er informasjon om arrangementer om transport, samt en rekke andre hjelpemidler for besøkende.

Turist i egen by

Selv om appen hovedsakelig er utviklet for turister, er tanken at tromsøværinger også skal kunne dra nytte av den.

– Den skal gi informasjon om arrangementer og lignende, som også vil være relevant for folk som bor her. Ofte er det mye som skjer i egen by man ikke er klar over, forteller Nergård.