Fikk prøve tørrfisk med sjokolade

Det var mye forskjellig å sette tennene i under årets skreifest på Kystens Hus.
nyheter

Fredag åpnet Tromsøs første skreifest på Kystens Hus med forskjellige stands og smaksprøver. Lørdag fortsatte festen, men med et mer omfattende opplegg og flere gjester.

Her kunne man få smake på nesten alt nordnorsk fiskeindustri har å by på, inkludert tørrfisk dyppet i flytende sjokolade.

– Det er skrei fra Sommarøy som er skivet opp og krydret med pepper og hvitløk. Men siden det er så sunt, måtte vi kompensere med litt sjokolade, forklarer Kristjon Bergmundsson fra Havgull.

– Det var jo veldig godt, jeg er glad i både sjokolade og tørrfisk så dette var perfekt, konstaterer Rigmor Hansen etter å ha smakt på delikatessen.

Mye aktiviteter

Som nevnt var det mye å få med seg under dagens fest. Blant barna var det de virtuelle brillene hos Hermes som var mest populære.

– Jeg ser at jeg er på en båt, med noen fugler som flyr rundt, forteller en fascinert Iver Thode Iversen (7), som tok turen til Kystens Hus sammen med pappa og storebror Albert (9).

Fisket godteri

En annen populær aktivitet var fisking av godteri, der barna kunne få seg en godtepose. Det hadde familien Abeler Styve, der søsknene Andreas (9) og Inger (12) begge fikk godsaker på fiskekroken.

– Vi kom egentlig til byen for å dra på kafé, men stakk innom her fordi det så ut som det skjedde mye morsomt, forteller Inger Abeler Styve (12).