Lovende vær til uka

Ifølge meteorologen kan vi vente oss flere fine solrike vinterdager mot slutten av uka.

SKIVÆR: Det ser lovende ut for Tromsø med tanke på været den kommende uken. Foto: Ronald Johansen 

nyheter

Det har vært rene påskestemningen i Tromsø denne helgen med sol både lørdag og søndag. I de nærmeste dagene fremover vil det imidlertid skye noe til, sier vakthavende meteorolog Mathilda Hallerstig ved Vervarslinga for Nord-Norge.

– Det kan bli noe mer skyer, men vinden fra sør vil fortsatt være svak. Det er gunstig for Tromsøs del, da vi ikke vil få mye nedbør de nærmeste dagene, sier hun.

I Troms vil det søndag være sørlig bris, periodevis frisk bris utsatte steder med skyet eller delvis skyet oppholdsvær. På utsatte steder i Troms vil det fra mandag blåse sørlig liten kuling. Utover uka vil det komme enkelte snøbyger utsatte steder.

Solglimt fra onsdag

Men allerede fra onsdag vil sola dukke opp igjen. Det vil fortsatt være noe skyet, men det er altså gode forhold for ski.

– Temperaturene vil ligge rundt null grader, og vi får svak vind og lite nedbør. Mot slutten av uka blir det noe kjøligere, og det blir mindre skyer og mer sol, sier Hallerstig.

Stabil vind

Det har vært noen fine soldager i Tromsø denne helgen, men på indre strøk har det vært annerledes.

– Vi har hatt en periode med svak, men stabil fralandsvind, som har gjort at bygene har holdt seg ute i havet, og vinden fra sør har stoppet opp i grenseområdene.