Stor suksess med skreifest

Tidenes første skreifest på Kystens Hus ble en suksess. Nå ser arrangørene allerede fram til neste års fest.

SUKSESS: Natalie Robertsen (til venstre) fra SMAK-festivalen og markedssjef i Kystens Hus Merethe Forfang beskriver årets skreifest som en stor suksess. Foto: Tom Benjaminsen 

nyheter

SENTRUM: Skreifesten på Kystens Hus ble en forlenget lanseringsfest for sentrums nyeste institusjon, men etter to suksessfulle festdager er arrangørene sikre på at dette blir en årlig tradisjon.

– Det har vært tusenvis av mennesker innom og på lørdagen var det fult hus hele dagen. Det har vært en kjempesuksess, så nå ønsker vi å befeste dette som en årlig tradisjon, forteller markedssjef i Kystens Hus, Merethe Forfang.

LES OGSÅ: Fikk prøve tørrfisk med sjokolade

Vil utvide

Årets fest ble planlagt på svært kort tid. Det tok bare en måned fra planleggingen startet til festen ble gjennomført. Selv om dette gikk bra, vil arrangørene bruke lengre tid på å forberede seg til neste års arrangement.

– Vi er veldig fornøyde med at vi klarte å gjennomføre det så bra med så kort planleggingsfase, men til neste år vil vi begynne tidligere. Da kan vi få inn enda flere aktører, samt vise fram enda flere av de vi har her på huset, sier Forfang til iTromsø.

LES OGSÅ: Svømmende gullbarrer rett utenfor stua vår

Hun vil også skryte av alle som har vært med både i planleggingen og gjennomføringen.

– Det har vært gjort en fantastisk innsats for å få dette til på så kort tid, noe vi setter veldig pris på, konstaterer markedssjefen.

Viser interessen

Natalie Robertsen fra SMAK-festivalen, en av samarbeidsparterne til skreifesten, mener årets fest viste at potensialet er der for et enda større arrangement.

– Litt av hensikten bak årets fest var å se om interessen var der, noe den helt klart var. Nå kan vi jobbe videre med å utvikle konseptet, med flere matprodusenter som komplimenterer fiskeproduktene, konstaterer Robertsen.

LES OGSÅ: Tromsø-kokk jobber med Hellstrøm i Singapore