Strikkhopp & Sånt AS planlegger etablering av zip-line ned ved siden av Fjellheisen. Taubanen vil etter planen gå parallelt ned på nordsiden av Fjellheisen og har det høyeste punktet på rundt 20 meter over bakken.

Det var Nordlys som først omtalte saken.

LES OGSÅ: SAS-pilot ga passasjerene tidenes nordlysopplevelse

– Voksende etterspørsel

– Nå har vi gått og lekt litt med tanken om denne etableringen i Tromsø i en del år. Tromsø mangler i dag tilbud innenfor opplevelsesbasert turisme i sommersesongen og det er voksende etterspørsel i markedet for denne typen aktiviteter, sier eier av Strikkhopp & Sånt As, Petter Kvalsvik, til iTromsø.

Han forklarer at de nå er i planleggingsfasen og har fått tilskudd fra Innovasjon Norge til utviklingen av prosjektet.

Positiv respons

– Videre er vi i positiv dialog med hjemmelshaverne til to eiendommer som kabelen vil krysse over. Vi har hatt avklarende korrespondanse med byggesak i Tromsø kommune og en forhåndskonferanse er neste steg i denne prosessen, forklarer Kvalsvik.

LES OGSÅ: Fyller veggene med Tromsø-historie

Han er ikke i tvil om at dette vil bli en attraksjon for personer i alle aldre.

– Alle som hører om planene blir begeistret. Vi har fått fantastisk respons fra alle som har vært en del av prosessen. Dette er noe som virkelig kan sette Tromsø på kartet når det kommer til opplevelsesturisme. Vi har alle naturlige forutsetninger for å få dette til, sier han.

Hvis alt går etter planen vil taubanen være på plass sommeren 2016.

– Friskt pust

Ideen om Zip-line ned langs Fjellheisen blir tatt godt imot av turistnæringen.

– Dette er et friskt pust til byen. Vinteren er en sesong hvor vi har veldig god turiststrøm til Tromsø, men om sommeren får vi et kraftig dropp i antall besøkende. Det er helt klart at nye aktiviteter, som kan øke attraksjonen til byen, er kjærkomment, sier Trude Pettersen i Visit Tromsø-Region.

Presisering: Strikkhopp & Sånt AS og Fjellheisen er ikke samme selskap, og de to samarbeider ikke om zip-line-konseptet.

"I artikkelen fremkommer det at initiativtakerne er i dialog - og i samarbeid med Fjellheisen, noe som ikke er korrekt. Fjellheisen har ikke noe i mot at det utvikles nye spennende ting innen opplevelsesturisme, men vi leverer en topp sikkerhetsopplevelse for de som ikke søker en "fritt fall"-tur ned fjellsiden i Tromsdalen. De mer trygghetssøkende. Fjellheisen er ekstremt opptatt av at vi skal levere en trygg og god opplevelse til våre kunder, og at våre besøkende oppfatter således. Vi er en tilbyder av en fjellheistur i fantastiske omgivelser, opp Fjellstua 420  meter over havet. Det innbefatter en meget sikker transport begge veier. Vi kan dermed ikke bli koblet sammen med en risiko-opplevelse som ikke har assosiasjoner til vårt produkt. Det vil kunne virke skremmende på vårt kundesegment, og kunne skape en sikkerhetsmessig usikkerhet. Fjellheisen har i 55 år levert en trygg og sikker opplevelse. I disse dager avslutter vi et seks måneders arbeid i å få på plass en helt ny fjellheis. I midten av april kan vi ønske deg og alle andre i Tromsø hjertlig velkommen til å ta heisen til fjells. Men som sagt. Hos oss. En helt sikker opplevelse. Både opp og ned. Så lykke til med det spennende "fritt fall"-konseptet. Men det har som sagt intet med din og min trygge fjellheis å gjøre", skriver Guttorm Jakobsen, prosjektleder for nye Fjellheisen, og daglig leder for Fjellheisen, Tom Schreuder.

LES OGSÅ: Nå finner disse aktørene veien til tomme sentrumslokaler