– Vi har 400 «livreddere» i aksjon

Fra søndag begynner årets innsamlingsaksjon for Kirkens Nødhjelp. De håper å sette ny rekord.

INNSAMLING: Her fra Kirkens Nødhjelps innsamlingsaksjon i 2013. Foto: Preben Olsen 

nyheter

13.–15. mars skal selve innsamlingsaksjonen foregå for fasteaksjonen 2016. Da vil konfirmanter, unge og voksne alle husstander samle inn penger til Kirkens Nødhjelps arbeid.

– Vi har omtrent 400 bøssebærere eller «livreddere» i aksjon. De fleste er konfirmanter og vi forsøker å nå over de fleste husstandene i kommunen, sier regionkoordinator Hilda Kristine Hanssen til iTromsø.

LES OGSÅ: Gir lønna til flyktninger

Håper på gavmildhet

For to år siden var første gang de bikket 300.000 kroner i innsamlede penger fra Tromsø kommune. I fjor samlet de inn like i underkant av 280.000 kroner. å landsbasis ble det samlet inn nesten 37 millioner kroner i fjor.

– Vi håper i hvert fall og komme tilbake dit, at vi bikker 300.000. Folk gir så mye de har lyst til å gi, men 200 kroner er nok til å gi rent vann til en person og det er jammen ikke mange penger, sier Hanssen.

LES OGSÅ: Sjekk hvilke bydeler som ga mest og minst

De fleste innsamlerne er konfirmanter i alderen 14/15 år.

– For de fleste er det første gang de er bøssebærere, så vi håper de får en god opplevelse. At det kommer ut i media i forkant er veldig bra og med på å engasjere og gjør at de blir møtt på en hyggelig måte, sier hun.

Søndag er startskuddet. Da blir det innsamling i Kroken. Kvaløya er neste ut på mandag, mens de aller fleste plassene vil det foregå neste tirsdag.

Dette samler de til

Årets aksjon heter «I kriser er vann kritisk».

– Rent vann redder liv. Derfor er vann noe av et aller første Kirkens Nødhjelp stiller med i katastrofer. Vår støtte girKirkens Nødhjelp mulighet til å handle raskt og gjøre en best mulig jobb. Derfor håper vi folk tar godt imot oss og har pengene klare når vi kommer med bøssene, sier Hanssen i en pressemelding.

LES OGSÅ: Skal sørge for rekordår

Pengene går til Kirkens Nødhjelps arbeid over hele verden.

– Det siste året har Kirkens Nødhjelp gitt rent vann til blant andre flyktninger i Sør-Sudan, Syria, Nord-Irak og langs fluktrutene i Europa, flomofre i Malawi, tørkerammede i Etiopia og jordskjelvrammede i Nepal. Pengene vi samler inn i fasteaksjonen er enormt viktige for at vi skal klare dette arbeidet, sier generalsekretær Anne-Marie Helland i samme pressemelding.