Dette sirkuset skal redde bygda fra fraflytting

I Skulsfjord har man opplevd at flere familier flytter fra bygda på grunn av manglende fritidstilbud. Nå skal 120.000 kroner i sirkusstøtte gjøre plassen mer attraktiv.
nyheter

SKULSFJORD: Det er et kjent problem at flere og flere flytter fra bygda for å bosette seg mer sentralt. I Skulsfjord, som ligger omtrent 25 kilometer utenfor Tromsø sentrum, har man nå tatt grep for å aktivisere ungdommen.

– Vi opplever at ungdommen har lang vei til venner og fritidstilbud. Dermed må foreldrene kjøre selv og det går mye tid til det. Det er noen familier som har flyttet på grunn av dette, sier Lena Seuthe, som er bosatt i Skulsfjorden med sin familie.

LES OGSÅ:  Gikk videre i UKM: – Drømmer om å bli med i Cirque du Soleil

Fikk 120.000 kroner

Og det er lenge siden det har vært et godt fritidstilbud i den vesle bygda på Kvaløya. Med 33 unger og ungdommer i alderen 0–16 år har man forsøkt mange ganger å dra i gang aktiviteter som juletrefest, 17. mai-tog og andre høytidsaktiviteter. Men det er ikke nok.

Heldigvis er det alltid noen som kommer med innovative ideer. I dette tilfellet ved Seuthe, som ble inspirert etter et aerobic-kurs.

– Vi tenkte vi kunne søke penger fra kommunen, men jeg hadde egentlig ikke sett for meg at vi skulle få støtte, sier Seuthe, som endte opp med å få 120.000 kroner, hvor 30.000 går til innkjøp av utstyr, og resten går til leie av sirkusinstruktører fra Kulta.

LES OGSÅ:  Slik kan du lage ditt eget kostyme til under 400 kroner

Skal lage sirkus

Dermed blir det treningsmatter, ringer og annet akrobatisk utstyr på grendehuset i Skulsfjord. Og skal man tro Seuthe, så er det mange unge som nesten ikke kan vente på å sette i gang.

– De har gledet seg helt siden vi lanserte ideen i fjor. De har bestemt seg for å sette opp to forestillinger 17. mai, og en teaterforestilling inn mot jul. Vi vet ikke så mye rundt forestillingene, for de skal sette det opp selv, sier Seuthe, som også opplever at foreldrene får inn litt ekstra sosialt under kveldsmøtene.

– Nå ses vi hver gang vi leverer ungene og prater oss imellom. Hele bukta har profittert enormt av dette, og alle virker veldig positiv og nærmest oppglødd av det som skjer nå.

LES OGSÅ:  Nye sirkusspirer på kurs