Snart må de ut av lokalene – det skal feires med kjempefest

Etter snart 16 år i bygget skal Tvibit flytte. Det markeres med en stor flyttefest.

FLYTTELASS: lederne på Tvibit, Sif Vik (til høyre) og Christian Hyld (andre fra venstre) tar med seg band og andre overraskelser til siste kveld på Tvibit.  Foto: Kent-Einar Myreng

nyheter

TVIBIT: 8. juni 2000 åpnet Tromsø kommune sin ungdomssatsing Tvibit på toppen av Fredrik Langes gate. Etter 16 år er det slutt. Nå skal ungdomsfristedet flyttes til den gamle brannstasjonen over rådhuset.

– Vi gleder oss veldig til å flytte, så det er ikke så vemodig, sier Sif Vik, som i dag er nestleder på huset.

Hun og leder Christian Hyld har vært med siden før åpningsdagen i 2000 og sitter igjen med masse gode minner fra huset.

LES OGSÅ: Totalrenoverte «nye» Tvibit er klar til innflytting (krever innlogging)

Bodde på Tvibit

– Mange har jo vokst opp her. Om de spilte i band, laget film eller andre ting, sier Hyld, som har hatt stor glede av å følge unge og lovende ungdommer mens de produserer ting innenfor kultur.

En av Tvibits gjengangere, Kim Pedersen, forteller at han nærmest bodde på huset i en periode. Og at Tvibit har vært veldig viktig for Tromsøs ungdom.

– Det er et fantastisk å ha en arena hvor det finnes ansvarlige voksne som ikke dømmer deg. Har du klamydia eller blir du gravid, så har du en plass å gå, selv om foreldrene dine er læstadianere, sier Pedersen, som har vært innom fire band som har øvd på Tvibit.

Torsdag skal han opptre med bandet «Kumle & Raspeball», som er et av bandene som skal spille på Tvibits siste kveld.

LES OGSÅ:  Tvibit får 800.000 kroner for å satse videre på film

Stort arrangement

Torsdag er det duket for det aller siste arrangementet på Tvibit. Da skal blant annet «Beach Bitches», «Elida og Marie», «Marni Kruse», «10th Harmonic», «Lillekos» og «fredrik» spille på Tvibits to scener. I tillegg blir det gratis hybelmiddag, filmvisninger og masse flotte premier fra partnere som har sponset arrangementet.

– Vi håper at alle som har vært innom huset på et tidspunkt tar turen. Vi klarer vel å huse opptil 400 personer her inne. I tillegg er det også en god anledning for voksne som alltid har lurt på hvordan Tvibit er å komme innom, sier Hyld.

Han husker godt hvem som slo først gjennom av artister som har brukt Tvibit.

– Turdus Musicus. De startet her. Det er utrolig artig å se hvem som tar steget videre. Buktafestivalen startet jo her.

LES OGSÅ: Rockejenter etterlyses