TEMPLARHEIMEN: Onsdag hadde flere frivillige satt opp gigantiske skilt midt på skistadion.

Skiltene passet ikke akkurat inn på stadion, men var ment for å markere hvor stor andel av stadion som går med til bygging av badeland på Templarheimen.

– Vi vil illustrere hvor stort det faktisk blir. Vi har erfart at mange tror at det skal bygges på grusbanen bak klubbhuset, sier Erlend Sundstrøm til iTromsø.

Det er langt fra sannheten.

– Mange får nok en vekker når de forstår hvor langt ut i Tromsømarka det er, sier Sundstrøm.

– Politikerne og?

– Ja, det antar jeg. Slagordet for badeland er jo «I hjertet av Tromsømarka». Vi ser her at det er i hjertet, sier han ironisk.

– Aksepterer ikke

Men Sundstrøm har en vanskelig jobb foran seg. I februar var byrådsleder Kristin Røymo klar i talen da hun presenterte planene for Tromsøbadet.

– Omkampenes tid i Tromsø er over. Vi har ingen andre alternative plasser å bygge et Tromsøbad på, så Tromsøbadet kommer til å bli bygget på Templarheimen, sa Røymo 29. februar.

– Vi aksepterer ikke at det bygges på skistadion. Da må kommunen først legge til rette for oss en annen plass, sier lederen av Tromsø Skiklubb.

Onsdag ettermiddag og kveld var det onsdagsrenn på Templarheimen. Det kan bli fryktelig lenge til neste gang.

– Hvis det skal være byggeprosess, kan ikke vi ha onsdagsrenn her. Det er nesten tusen unger med, og i snitt 650 til 750 barn per renn. Hvis du tar med småsøsken, foreldre og besteforeldre blir det en del mennesker, sier Anne Merete Hjelseth, rennleder for onsdagsrenn og styremedlem i Tromsø Skiklubb.

– Ikke hørt

Hun understreker at de unner andre idrettsklubber og lag anlegg, men mener dette ikke skal gå på bekostning av skiklubben.

– Vi føler ikke at vi er blitt hørt her. Vi er ikke imot at andre får sine haller og lokaler som er nødvendig. Men dette er et stort inngrep i markas friområde. Det ødelegger mulighetene for å drive med ski på vinteren og sommeren, sier Hjelseth oppgitt.

For det er ikke bare profesjonelle eller toppidrettsutøvere som bruker skistadion.

– Vi er brukere av Tromsømarka, og er veldig opptatt av at den skal bevares. Dette viser hvor stort inngrep dette er, sier Sundstrøm.

Tror ikke kommunen

Han tror ikke kommunen kommer i gang med graving 1. april, som er planen.

– Vi tror ikke det blir graving, det må vi tro på. Hvis ikke er vi uten skistadion – en stadion som ble etablert i av Tromsø kommune i 1984. Her er det investert tusenvis av timer, og det ligger store verdier her, sier Sundstrøm til iTromsø.

GIGANTISK: To skilt av denne størrelsen møtte skiløpere på Templarheimen onsdag.
ØDELEGGER STADION: Slik set skissen for Templarheimen ut.