Slik skal russ fra alle skolene hjelpe «Krafttak mot kreft»

Avgangselever ved alle Tromsøs videregående skoler stiller torsdag opp for å samle inn penger til aksjonen «Krafttak mot kreft».

AVGANGSELEVER: Russekullet ved Kongsbakken VGS representert ved aksjonslederne Klara Marie Bornø (til venstre) og Sara Ravna Lindmark.   Foto: Trond Tomassen

nyheter

KONGSBAKKEN: Tradisjon tro, stiller årets russekull opp som bøssebærere under aksjonsdagen for «Krafttak mot kreft».

På Kongsbakken VGS er det stort engasjement rundt innsamlingen, forteller aksjonslederne Sara Ravna Lindmark og Klara Marie Bornø.

– På vår skole har vi akkurat nå 109 påmeldte bøssebærere. De som ikke har anledning torsdag, skal gå med bøsser i et «oppsamlingsheat» førstkommende mandag. Alle som vil bidra, skal ha muligheten til det.

LES OGSÅ: Kreftrammede Edel (69) er ikke redd for å dø, men frykter smertene

Vil forlenge livet til kreftsyke

Avgangselevene forteller at selve aksjonsdagen ikke er første gang de stiller opp til inntekt for Kreftforeningen.

– Vi samlet også inn penger under «Rosa sløyfe»- og «Blå bart»-aksjonene til inntekt for henholdsvis bryst- og prostatakreft i høst.

I år bærer kreftaksjonen undertittelen «Flere gode år», hvor pengene skal gå til forskning som skal forlenge livet til mennesker rammet av en dødelig kreftform.

– Tanken er at vi bidrar med to timer av vår tid, og dermed forlenger livet til kreftsyke med et forhåpentlig høyt antall timer, sier Lindmark og Bornø.

LES OGSÅ:  Tatoverte inn over 20.000 kroner til Barnekreftforeningen

– Ha kontanter tilgjengelig

Begge to presiserer at de får veldig god hjelp fra Kreftforeningen inn mot aksjonen.

– Kreftforeningen gjør et utrolig viktig arbeid, som jo er grunnen til at vi gjør dette. Vi oppfordrer folk til å ha kontanter tilgjengelig fra klokken fem torsdag ettermiddag, presiserer elevene.

LES OGSÅ: Derfor er Statoil Breivika rosa