Foreslås som Ap sin neste fiskeriminister

Under folkemøtet på Skarven om fiskeri lanserer Ap-medlem og samfunnsaktør Ingrid Evertsen Torbjørn Trondsen som selvskreven kandidat til fiskeriministerposten neste gang Ap sitter i regjering.

MULIG MINISTER: Torbjørn Trondsen vil ikke selv kommentere at han blir foreslått som minister. Foto: Martin Lægland Ellingsen 

FORESLÅR: Ingrid Evertsen lanserer Torbjørn Trondsen som Ap sin neste fiskeriminister. 

nyheter

– Vi skylder fiskerne såpass med respekt at vi får en fiskeriminister som har peiling på hva han snakker om, sier Ingrid Evertsen.

Selvskreven kandidat

Evertsen mener Arbeiderpartiet har en selvskreven kandidat til posisjonen i Torbjørn Trondsen.

– Torbjørn Trondsen har peiling på fiskeri og er ikke kjøpt og betalt av noen rederi eller interessegrupper. Han er en selvskreven kandidat, og det er ingen i Norge som er så kvalifisert på feltet som han. Og det vet jeg at jeg ikke er alene i Arbeiderpartiet om å mene, sier Evertsen.

Evertsen er lei av at fiskeripolitikken i Norge føres av folk som ifølge henne ikke har fagkunnskaper om fiskerinæringa.

LES OGSÅ: Folkemøte slakter regjeringens sjømatmelding

–Disse «søringan». Deres nærmeste forhold til fiskerinæringa er noen bittesmå gullfisker i et syltetøyglass, sier Evertsen i kjent stil.

Trondsen: – Fiskeriministeren må kjenne til fiskerinæringa

Torbjørn Trondsen vil ikke kommentere Evertsens forslag, men han er enig i poengene til Evertsen.

– Det er klart det er en fordel med en minister som kjenner til fiskerinæringa. Jeg har drevet med fiskeri hele livet, men jeg er professor og jobber som lærer og driver folkeopplysning, sier han.

– Det er et paradoks at den ene ministeren etter den andre har like lite peiling på næringa. Etter to uker i Oslo som minister er de i fanget til interessegruppene, avslutter Trondsen.