Popduoen som består av tvillingguttene Marcus og Martinus skal spille to konserter i Tromsø i helgen. 2.200 billetter til de to konsertene ble revet bort straks de ble lagt ut for salg.

– Det er sykt gøy. Tenk at det er så mange som vil komme og høre på oss og møte oss. Vi er veldig glade for det, forteller tenåringsstjernene til iTromsø i en e-post.

Fantastisk suksess

De er blant Norges mest populære artister og beskriver suksessen som et eventyr.

– Vi synes det er helt fantastisk. Det vi opplever nå er egentlig helt sykt. De fleste av konsertene våre i år er allerede utsolgt. Og over alt står fans og venter på oss. Det er som et eventyr.

– Hvordan kombinerer dere et travelt liv som musikere med skole og fritid?

– Vi har det travelt ja, så vi har med oss skolesaker når vi er på tur. Heldigvis er pappa utdannet lærer, og vi må gjøre alt det de gjør på skolen når vi er på turné, forteller de.

Popstjerneliv

– Vil dere si at dere lever et normalt liv?

– Vi lever egentlig to helt forskjellige liv. Når vi er ute på oppdrag lever vi et slags popstjerneliv. Med sikkerhetsvakter og fans på flyplasser og hoteller. Og mye gøy kaos. Det er bare sykt kult. Så har vi vårt normale liv som vi har når vi er hjemme på Trofors, som normale gutter.

– Hvordan er det å ha med seg pappa på tur overalt?

– Det er greit. Han er læreren vår, men han passer på alt annet også. Så fikser han håret vår. Han er alt mulig mann. Uten pappa kunne vi ikke gjort det vi gjør i dag.

Glad i jentene

Marcus og Martinus spilte på Vinterlyd i Tromsø også i fjor, til en horde av hylende jenter foran scenen.

– Hvordan er det å ha så mange jenter som fans?

Det er helt greit. Veldig koselig, vi er jo gutter.

– Hvordan er forholdet deres til fansen?

– Vi har et kjempegodt forhold til våre fans. De er bare best. De møter opp overalt og støtter oss, og følger oss på Instagram og Facebook. De er jo de viktigste vi har, uten dem hadde ikke vi vært der vi er i dag. Vi elsker våre fans.

Fortsatt single

Mange av låtene til tvillingguttene handler om kjærlighet.

– Vi synger jo om ting vi er opptatt av, for eksempel jenter da.

De forteller at de bestemmer mye om hvordan låtene skal bli.

– Vi er med hele veien. Vi må finne ut hvordan låtene skal høres ut og så må teksten være slik vi ønsker å si det. Så vi samarbeider med produsentene våre.

– Og så til spørsmålet alle fans der ute lurer på: Har noen av dere kjæreste?

– He he nei, vi har ikke kjæreste, vi er single begge to, forteller Marcus og Marinus.