Nå er det disse brynene tromsøfolk vil ha

Stadig flere ønsker hjelp til å redde de tynne nittitallsbrynene. I dag skal brynene helst være tykkere og «on fleek».

BRYNSSTYLISTER: Elisabeth Benonisen (28) og Linn Anna Eriksen (27) ved skjønnhetssalongen Elle Stylista merker stor pågang fra kunder som vil ha hjelp til å forme øyenbrynene sine. 

NATURLIGE BRYN: Nå skal øyenbrynene være naturlige, med myke og rene linjer. Her brukes tråd-teknikken kalt «threading» for å fjerne overflødige hår og forme øyenbrynene.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

Slik napper du brynene selv
  • Invester i en god pinsett
  • Jobb med begge brynene samtidig, litt og litt
  • Napp både på over- og undersiden
  • Sett av god tid
  • Bruk godt lys og speil
  • Se på ansiktsformen
  • Bruk farge som gir glans
  • Ikke bruk brynsskygge som er for mørk
  • Hold pinsetten mellom brynene for å få lik avstand
  • Ikke napp for mye – man skal ha hår både på starten og halen av brynene
nyheter

- «On fleek» betyr at brynene skal være ryddige, med rene linjer, sier brynsstylistene Elisabeth Benonisen og Linn Anna Eriksen ved skjønnhetssalongen Elle Stylista i Tromsø.

Buskete bryn har den siste tiden regjert i motebildet, men er ikke nødvendigvis det som passer folk flest best, forteller de.

Ute av moten

– Det er kult når man ser modeller med buskete bryn, men det er ikke alltid det ser bra ut på alle. De fleste vil ha tykkere bryn i dag, men det er viktig å huske at brynene må være tilpasset hver enkelt.

Tynne bryn à la nittitallet og Pamela Anderson er i hvert fall helt ute av moten, ifølge de to brynsstylistene.

– Det er det ingen som vil ha lenger, konstaterer de.

– Det er ganske vanlig at det kommer folk innom som trenger hjelp til å redde øyenbrynene som man har nappet for mye. Mange har nappet så mye at hårene ikke vokser ut igjen. Da gjelder det å prøve å finne usynlige hår man kan jobbe med.

Rammen til ansiktet

Benonisen startet opp salongen Elle Stylista i juli i fjor, hvor hun er både frisør og brynsstylist. Frem til nå har 28-åringen vært alene i salongen, men nå har hun ansatt Eriksen som selvstendig partner og brynsstylist, og utvider dermed den delen av bedriften.

– Jeg ser behovet for det og merker stor pågang fra kunder. Det er kjempepopulært og folk er veldig opptatte av bryn. Vi var opptatt av bryn før også, men da var det ikke så nøye om det var beint. Øyenbrynene er selve rammen til ansiktet, og nå virker det som både unge og gamle vil ha hjelp til å ordne brynene sine.

LES OGSÅ: Negledesign har gitt Ida-Maria (15) Instagram-suksess

Søsterbryn

Benonisen er den eneste i Nord-Norge med Hamelten Star-utdanning innen brynsstyling, hos Norges mest kjente øyenbrynsstylist, Fred Hamelten.

– Det er en kunst å style bryn riktig. Det handler om å løfte brynene slik at man får åpnet øynene, sier Eriksen, som etter jul også ble tatt opp til et kurs hos den kjente brynsguruen.

– Mange av dem som kommer hit forteller at de ikke får til å forme brynene selv, og at de får skjeve bryn. De fleste har søsterbryn og ikke tvillingbryn som er helt like, sier de to stylistene.

– Ikke napp for mye

Deres beste tips til hvordan man skal forme brynene er først og fremst å holde dem naturlige.

– Det beste rådet er å ikke overnappe. Hvis du er usikker bør du heller søke hjelp. Det er lite som skal til, og ett hår kan være nok til å ødelegge. Det er viktig å følge den naturlige formen så langt det lar seg gjøre, med myke linjer og ikke i en spiss vinkel som peker oppover. Farge er også viktig. Da kan lyse hår som vanligvis ikke er synlige være med på å finne det rette løftet på brynene.