SENTRUM: Denne uken deltar 10 personer fra Tromsø i VM i vintersvømming i Russland under lagnavnet Ishud. I går kunne de juble for sin første medalje, da Lisbeth Maurstad (53) tok sølv i 50 meter bryst i aldersklassen 50–54 år.

– Jeg ble veldig overrasket, jeg var sikker på at jeg var blitt for gammel til å hevde meg, spøker Maurstad etter triumfen.

Forsvarte sølvet

Hun er en erfaren isbader og har deltatt i flere mesterskap. Dette er heller ikke hennes første medalje i VM i vintersvømming.

– Jeg tok faktisk sølv for fire år siden også. Dermed forsvarte jeg på et vis den, ettersom jeg ikke fikk deltatt for to år siden grunnet et brukket håndledd, forteller Maurstad til iTromsø.

Flere hevdet seg

Det er også andre medlemmer fra Ishud-laget som har bemerket seg. Blant annet kom Sirin Johansen på fjerdeplass i 55–59 års klassen på samme distanse, mens Eva Pettersen tok fjerdeplassen i 60–64 års klassen.

På herresiden tok tidligere brannmester Nils Ove Sollid femteplassen i 50–54 års klassen, mens Per Christian Gundersen tok samme plassering i 55–59 års klassen.

For kaldt

Maurseth kan for øvrig informere om utfordrende forhold i Russland, der det til tider har vært for kaldt for å isbade.

– I natt var det 11 minus, så de måtte utsette deler av konkurransen for å fjerne isen. Dermed måtte de første svømmerne i morges bevege seg ut i slush-lignende vann, forteller isbaderen, som også sier de savner å kunne stupe.

– Når vi trener i Norge så stuper vi, men her er vi nødt til å klatre ned i vannet før vi starter. Det har gjort det litt mer utfordrende for oss, konstaterer hun.

Mesterskapet avsluttes på lørdag.