Bockelie-nekten:

– De mangler kompetanse

Tromsø-kunstner Marit Bockelie går til storms mot det hun mener er manglende kompetanse hos byggesaksavdelingen i kommunen.
nyheter

STRANDVEIEN: – Det er så det er til å gråte over. Det går ikke an!

Marit Bockelie er ikke nådig overfor kommunens avslag på hennes søknad om å få henge opp den 12 meter høye mosaikken på sørveggen av Gyllenborg skole.

Les hele vurderingen til kommunen her.

I snart et år har hun jobbet med kunstverket – og nå når arbeidet går mot sin slutt har altså kommunen satt foten ned.

– Jeg har jo vært i dialog med kommunen hele veien. Kommunen har sågar støttet med og det er kommunen som har laget rammen til kunstverket, sier hun oppbrakt da iTromsø møter henne inne i atelieret i Strandvegen.

Kompetansesvikt

Hun kan ikke skjønne hva som ligger i begrunnelsen fra byggesaksavdelingen.

– De sier at det er for stort og omfattende og at det ikke tar hensyn til bygget. Men hva er det å verne i sørveggen – den er jo nesten ny, bare noen år gammel og inneholder et trappehus, sier Bockelie.

Ifølge henne kan saksbehandlerne på byggesakskontoret ikke være i stand til å bedømme saken når de bruker denne typen argumenter mot kunstverket.

– Det er ingen som har hatt innsigelser mot prosjektet så langt – og jeg har til og med endret på kunstverket etter at det kom innspill, sier hun.

Les også: Røymo: - Den hanen skal opp.

Må være så stort

Ifølge Bockelie vil et mindre kunstverk være helt feil på den grå betongveggen ut mot Kongsbakken.

– Du kan ikke ha små bilder der, det ville være helt feil. Det må være et kunstverk som er tilpasset størrelsen på veggen, ellers vil det se helt merkelig ut, sier hun.

Sørveggen på Gyllenborg  er 18 meter høy, og hennes kunstverk er nøye tilpasset arealet på veggen.

Tilbakemeldingene fra skolen har også vært positive hele veien.

– De har vært her på besøk – både elever og lærere. Elevene har intervjuet meg om kunstverket, og de har fått komme med forslag på hva kunstverket kan inneholde – de mente eksempelvis at hunden på bildet burde ha en ball i munnen, og det fikk jeg til, sier Bockelie.

Må endre seg

Hun kan derfor ikke skjønne annet enn at beslutningen om å si nei må endres.

– Det er jo kommunen som har bedt meg om å lage kunstverket. De kan jo ikke komme nå – i tolvte time – og si at jeg ikke får henge det opp. Det går ikke an!