iTromsø skrev tidligere fredag at byrådsavdeling for finans nå ansetter to faktureringskonsulenter. En av ansettelsene er en erstatning av en tidligere ansatt, og en stilling er opprettet som en direkte konsekvens av at byrådet har seksdoblet antall faktureringer av eiendomsskatten per år. Det får Høyres gruppeleder Erlend Svardal Bøe til å se rødt.

– Det er helt hinsides at kommunen nå ansetter en helt ny person for å fakturere eiendomsskatten hver måned. Det er en helt hinsides bruk av penger. Nå har først kommunen doblet eiendomsskatten fordi de mente kommunen gikk i underskudd, som viste seg å være feil. Og nå har de har økt faktureringa fra en gang i kvartalet til hver måned, som betyr betydelig mer byråkrati. Dette etter de har sagt de skal effektivisere kommunen. Det er dobbeltmoral, sier Bøe.

Større belastning

Bøe reagerer på begrunnelsen til byråd Jens Ingvald Olsen for å ha økt faktureringen til hver måned.

– Byråden hevder det blir mindre belastning på folk med månedlig belastning. Men det er helt feil. Det blir en større belastning for administrasjonen som må bruke mer tid og penger på å fakturere hele tiden. For ikke å nevne at eiendomsskatten i seg selv en belastning for innbyggerne i Tromsø, sier Bøe.