Sjekk hvor mye penger skolene samlet inn

Torsdag ble det samlet inn penger til årets Krafttak mot kreft, og i år som i fjor var russen ute med bøsser for å støtte aksjonen. Sjekk hvor mye skolene samlet inn!

FORNØYD: Aksjonsleder Geir Ringvold er superfornøyd med russens innsats under Krafttak mot Kreft. Her fra fjorårets aksjon. Foto: Privat 

nyheter

Lørdag arrangerer Kreftforeningen og P4 årets Vinterlyd-konsert på Stortorget i forbindelse med Krafttak mot Kreft. Men allerede torsdag var byens russ, samt frivillige, ute med bøsser for å samle inn penger til aksjonen. Per fredag var det samlet inn 490.000 kroner i Tromsø. I tillegg vil det bli samlet inn penger under konserten.

Les også: Slik skal russ fra alle skolene hjelpe "Krafttak mot kreft".

Sum

De ulike videregående skolene i byen har samlet inn følgende summer:

• Kongsbakken: 163.300 kroner

• Tromsdalen vgs: 129.500 kroner

• Kvaløya vgs: 116.300 kroner

• Breivang: 26. 670 kroner

• Breivika: 38.620 kroner

• Frivillige: 21. 623 kroner

Stolt

Aksjonsleder Geir Ringvold forteller at russen torsdag ga de aller fleste tromsøværingene mulighet til å støtte Krafttak mot kreft.

– De har vist en dedikasjon og vilje som det står enormt stor respekt av. Organiseringen har aldri vært så tight som i år, og vi har skoler som aldri har hatt så mange bøssebærere som i år, skryter Ringvold.

– Vi kan stolt si at det er en ordentlig vellykket bøsseaksjon vi har hatt.

Summen som er samlet inn ligger ifølge Ringvold på omtrent det samme som i fjor.

– Da har vi oppnådd det vi ønsker, nemlig å gi så mange som mulig muligheten til å gi penger. Vi kan ikke være annet enn superfornøyd med det.

Russen har i større eller mindre grad bidratt til Krafttak mor kreft helt fra aksjonen startet for ti år siden.

– Det er i størst grad russen som bærer aksjonen i Tromsø på sine skuldre. Jeg er så imponert over lederskapet de viser og alle som følger oppfordringen til å delta. De gjør dette til en sosial happening og et fast innslag i russefeiringa. Det lover godt for Tromsøs fremtid at dette ungdommen velger å bruke en del av russetiden sin på, mener han.