28. mars har TVNorge premiere på sitt nyeste realitykonsept «Mitt kjøkken ruler», der hobbykokker konkurrerer om å lage mat med restaurantstandard i hjemmet sitt.

– Jeg ble oppringt av TVNorge etter at de hadde fått et tips om at jeg var en litt ivrig hobbykokk. De skulle ha et par til konkurransen, så jeg tok kontakt med Ann Kjersti, som også er glad i å lage mat, sier Roaldsen.

– I utgangspunktet var vi veldig skeptiske til å delta i reality-TV, men da vi fikk presentert konseptet skjønte vi at det kunne bli en fin anledning for å slå et slag for matressurser fra nord, legger Johnsen til.

Les også: Nå blir det ny sesong av suksess-serie

Viser stolt fram landsdelen

Begge var i Trondheim i fjor høst for å spille inn programmet sammen med tre andre konkurrerende par. De tre parene kom deretter til Tromsø for å bli servert av tromsødamene. Hver av parene lagde mat hjemme og innredet det som en restaurant, for å finne ut hvem som var beste hobbykokk.

– Det var fint og spennende å ta de andre parene med hit og få vist dem landsdelen, spesielt siden vi er de eneste fra Nord-Norge som er med. Vi er opptatte av å bruke mat fra landsdelen og valgte derfor å kjøre full nordnorsk meny, sier damene.

Les også: Skal lage reality-TV fra Tromsø

Ut av komfortsonen

Både Roaldsen og Johnsen måtte ut av komfortsonen under innspillingen, men sier det gikk bedre enn de hadde fryktet.

– Dette var en opplevelse godt utenfor komfortsonen, men vi ble enige om å ha fokus på oppgaven, og vi hadde det veldig gøy. Kameraene la vi ikke så mye merke til, sier damene fra nord.

Les også: Dette er nytt i 2016

Settes på prøve

Programsjef i TVNorge, Sverre Nordø, sier hensikten bak programmet har vært å sette hobbykokkene på prøve.

– Alle har noen i vennekrets eller familie som elsker å lage mat, og er kjent for å trylle fram de lekreste retter. Gjentatte ganger har de fått høre at de burde startet restaurant. Men vi ser hva som egentlig skjer når kokkeferdighetene settes på prøve, forteller Nordbø i en pressemelding.

TV-KJENDISER: I slutten av mars kan du se tromsøkvinnene Hanne Sofie Roaldsen (46) og venninnen Ann Kjersti Johnsen (50) på TV.