Feminist synes det er supert at kommunalt foretak arrangerer strippeshow

Komitéleder og feminist Marta Hofsøy (Ap) ønsker strippegruppen Chippendale velkommen til Tromsø. Hanne Stenvaag (Rødt) er ikke like entusiastisk, men synes det er greit så lenge det ikke er kvinnelige strippere.

STRIPPING: Marta Hofsøy (til venstre) og Hanne Stenvaag (til Høyre) har ulikt syn på strippegrunnen Chippendale. 

nyheter

I september kommer den verdenskjente mannlige strippegruppa Chippendales til Tromsø for å ha show på Kulturhuset.

Marta Hofsøy er leder for utdanning-, kultur- og idrettskomiteen i Tromsø kommune. Hun synes det er positivt at Kulturhuset som eies av Tromsø kommune skal arrangere strippeshow, selv om hun foretrekker å kalle det et danseshow.

– Kulturhuset skal favne brett, fra NOSO til Chippendales. Jeg synes det er supert at Chippendales kommer til Tromsø, sier Hofsøy.

Les også: Disse gutta kommer til Tromsø.

Verdensberømte mannlige strippere

På Kulturhuset sin hjemmeside beskrives showet slik:

«De verdensberømte mannlige stripperne kommer til å sette byen i kok. 12 sexy karer på scenen i et forrykende musikalsk show med sang, dans og mye kropp. Chippendales er som Disneyland for damer!»

Til tross for dette mener Hofsøy dette ikke er et strippeshow.

– Hva synes du om at en strippegruppe skal opptre på Kulturhuset som er et kommunalt foretak?

– Det er fint at det kommer et danseshow til Tromsø, sier hun.

– Men dette er jo ikke bare vanlig dans, men stripping. Og det synes du det er greit at arrangeres på et kommunalt foretak?

–Jeg aksepterer ikke premisset ditt om at dette er stripping. Sjef for Kulturhuset, Erik Smith-Meyer har tidligere sagt at dette er ikke direkte et strippeshow, men heller et danseshow.

Også greit med kvinnelige strippere

Den profilerte feministen synes også det er greit om kvinnelige strippere skulle kommet til Tromsø.

– Stripping er lov i Norge. Jeg skal ikke moralisere noe som er innenfor den norske loven. Hvis det kommer kvinner som gjør samme type show som Chippendales så er det også helt greit for meg, sier Hofsøy som presiser at Kulturhuset setter opp sitt eget program på fritt grunnlag.

Greit med mannlige strippere, men ikke kvinner

Hanne Stenvaag er kvinneaktivist og sitter i kommunestyret for Rødt. Hun liker ikke at det er strippeshow i byen, men synes det hadde vært verre om det var kvinner som strippet.

– Jeg synes ikke så mye om at det skal arrangeres strippeshow. Men det er en stor forskjell på strippeshow med menn og med kvinner. I samfunnet så har kvinnelig nakenhet andre konnotasjoner enn menns nakenhet. Kvinner blir ofte brukt i toppløsbarer, lettkledde kvinner i reklame, og slikt. Kvinners kropper har i større grad vært noe salgbart, derfor synes jeg det er en forskjell på kjønnene når det kommer til stripping, og blir ikke så plaget av dette showet, sier Stenvaag.

– Hadde det vært greit om det var et strippeshow med kvinner i Tromsø?

– Nei, det er mer problematisk. Personlig har jeg ikke interesse av dette strippeshowet, men jeg skal ikke demonstrere mot det heller. Men jeg ville vurdert å demonstrere om det var strippeshow med kvinner, sier Stenvaag.