Folkefest og innsamlingsrekord i Tromsø

9000 glade barn og voksne trosset gråværet for å få med seg avslutningen av Vinterlyd-turneen på Stortorget lørdag. Kreftforeningen jubler over nok en innsamlingsrekord.
nyheter

Etter seks konserter i noen av største byene i landet, ble Vinterlyd-turneen avsluttet i Tromsø lørdag ettermiddag. Presserådgiver Arild Domaas i Kreftforeningen er strålende fornøyd med Tromsø-besøket.

- Vi har slått alle rekorder i alle byer vi har besøkt, og Tromsø er intet unntak. Ikke bare fikk vi til en real folkefest med 9000 oppmøtte, det ble også samlet inn 185.000 kroner i gatene under konserten. Russen i Tromsø har i tillegg samlet inn en halv million kroner til Krafttak mot kreft-aksjonen, og det er en suveren innsamlingsrekord i nord, sier Domaas.

Klemskade under konsert

Tromsø har også en tredje rekord i Vinterlyd-sammenheng.

- Vi hadde 9000 publikummere og bare én måtte besøke teltet til Folkehjelpa da vedkommende hadde stått foran og kommet litt i klem under konserten. Men da personen hadde fått hvilt seg litt, hoppet vedkommende frem igjen. Det har rett og slett vært et strålende arrangement, til tross for gråværet, sier Domaas.

Sjarmerte jentene i senk

Årets Vinterlyd-turné, som arrangeres av P4 og Kreftforeningen, har med seg stjerner som Paperboys, The Main Level og tvillingbrødrene Marcus og Martinus, som først slo igjennom i Melodi Grand Prix i 2012. Og det er ingen tvil om hvem som var mest populær under lørdagens konsert på Stortorget. Det meldes om et høyt desibelnivå da de to unge sjarmørene entret scenen.

- Det var tydelig at mange hadde ventet på å se idolene sine, og det var et stort engasjement fra publikum. Vi har jo merket underveis i turneen at vi har med oss to av landets desidert største stjerner for øyeblikket. Det har vært en fantastisk reise, sier han.

Håper på 40 millioner

Krafttak mot kreft-aksjonen har så langt samlet inn mer enn 28 millioner kroner på landsbasis, men målet er å nå 40 millioner kroner. Det tror Kreftforeningen at de skal få til.

- En del av artistene skal opptre på Hafjell i påska, i tillegg er det en del mindre innsamlingsaksjoner og loddsalg som pågår fremdeles, sier han.