Les Hjorts elleville hilsen til Aarbakke

Gammelordfører Jens Johan Hjort var kjent for å møte opp på flyplassen i fulle pontifikalier hver gang en tromsøværing hadde utmerket seg utenfor bygrensen.

Jens Johan Hjort med klar oppfordring til ordfører Jarle Aarbakke på Facebook lørdag kveld.  Foto: Ronald Johansen

Gammel-ordføreren med klar tale på Facebook lørdag kveld.  Foto: Skjermdump/Facebook

nyheter

I etterkant av tromsøgutten Johann Forfangs triumf i hoppbakken ser det ut til at den gamle "sirkushesten" kjenner duften av sagmugg igjen.

Se bare på oppfordringen han sender til sin etterfølger i ordførerstolen på egen Facebook-profil:

"The eagle has landed!!! Jarle Aarbakke: Pakk snippesken, ordførerkjedet og Tromsø kommunes største utmerkelse og legg deg i sovepose på flyplassen. Johann Andre Wold Cup Forfang må forgylles. Hvis ikke kommer jeg og henter kjedet!!!"

Hjorts melding har fått viral spredning på nettet - og flere hundre tromsøværinger har stilt seg bak kravet om VIP-behandling av Tromsø første Verdenscup-vinner.

Aarbakke: - Jeg har full kontroll

Ordfører Jarle Aarbakke har fått med seg oppfordringen fra Jens Johan Hjort, men har foreløpig ingen planer om å ta med seg soveposen på flyplassen.

- Det er flott at Hjort bringer dette på bane og jeg har full kontroll over situasjonen. Allerede da vi delte ut kommunens idrettspris til Forfang, avtalte jeg med faren til Johann Forfang at vi skulle treffe han etter sesongen. Jeg har nettopp snakket med faren på ny og jeg har fått bekreftet at vi fortsatt har en avtale. Når Johann kommer hjem til Tromsø, så skal vi møte ham på den måten han fortjener, sier Aarbakke.