Alpinparken stengt på grunn av barmark

Tromsø Alpinpark i Kroken holder stengt søndag. Årsaken er at regnet har smeltet bort deler av anlegget.

Daglig leder Rune Kufaas i Tromsø Alpinpark.  Foto: Ronald Johansen

nyheter

Lørdag slo vinterværet om og med mildværet kom også regnet. På grunn av mye regn lørdag og søndag, bestemte Tromsø Alpinpark å holde stengt søndag.

- Det var brune, bare flekker i deler av bakken i dag etter alt regnet som kom i natt. Det ville ikke vært forsvarlig å holde åpent i dag. Dette er en kortsiktig løsning og vi har ingen planer om å holde stengt andre dagen enn akkurat i dag. Vi skal bruke søndagen på å preppe forholdene, slik at alt er klart for fine dager dager i bakken kommende uke, sier daglig leder Rune Kufaas i Tromsø Allpinpark til iTromsø.

Det var Nordlys som omtalte saken først.

Mye kunstsnø på lager

Kufaas sier at det ikke er fare for de langsiktige forholdene, heller ei for påska som snart nærmer seg.

- De som gleder seg til mange fine dager i bakken i påska, skal bare fortsette å glede seg. Vi har mye kunstsnø på lager og vi skal preppe de bare områdene med kunstsnø. Hadde vi sluppet inn folk i dag, så ville kundene fått dårlige forhold og skikjøring ville kunne gjort tilstanden i bakken verre. Utfordringen er at det ikke er bra å preparere bakken når det regner. Vi følger nøye med på værmeldingen og det skal heldigvis bli kaldere utover, sier han.

- Hvor mye penger taper dere på å ha stengt i dag?

- Det er klart at vi taper omsetning ved å holde stengt og forhåpentvis er dette den eneste dagen vi holder stengt i vinter. På en god søndag har vi 1500 mennesker her og på en dårlig søndag ligger tallet mellom 800-900. Det er ikke en lett avgjørelse å ta, men vi gjør dette av hensyn til publikum og til bakken, sier daglig leder Rune Kufaas.