Vil fikse fly til Frankfurt – selv om det er plassproblemer

Lufthavnsjefen sier at flere internasjonale direkteruter er håndterbare på Tromsø lufthavn – selv om det i dag er store kapasitetsproblemer enkelte tider på døgnet.

LUFTHAVN: Tromsø lufthavn har kapasitetsproblemer enkelte tidspunkt i døgnet, men vil kunne ta imot trafikkvekst fra Tyskland mener ledelsen. 

POSITIV: Flyplassjef Jonny Andersen. 

DIREKTERUTER: Lufthansa vurderer direktefly til og fra Tromsø om vinteren. 

nyheter

To nye internasjonale flyavganger til og fra Tromsø fra millionbyen Frankfurt i Tyskland kan bli virkelighet allerede fra desember.

Som iTromsø skrev i går så går Lufthansa svangre med planer på en eller to faste vinteravganger mellom Tromsø og Frankfurt – etter at selskapet har vært i forhandlinger med reiselivsselskapet Vinter Troms.

Positive nyheter

For lufthavnsjef Jonny Andersen i Avinor er dette godt nytt, selv om han ikke tar noen gleder på forskudd. Den operative beslutningen om tromsøtrafikk vil bli fattet i midten av neste måned.

Men om Lufthansa vil til Ishavsbyen er han klar i sin tale.

– Det vil være kjempepositivt for oss – og vi skal klare å ta imot flyene slik at både flyselskap og passasjerer får en god opplevelse, sier han.

Dette sier han med bakgrunn i at Tromsø lufthavn per i dag har en altfor liten utenriksavdeling, samt at man har kapasitetsproblemer i securityen – spesielt om morgenen.

– Men vi skal uansett klare å ta unna eventuell økt trafikk, og vi ønsker selvfølgelig Lufthansa velkommen til Tromsø, sier Andersen.

Les også: Aldri før har så mange reist til og fra Tromsø lufthavn i februar

Utvider terminal og sikkerhetskontroll

Økt trafikk fra Tyskland – og sågar fra andre destinasjoner – vil være mulig å håndtere på sikt på en helt annen måte.

– Vi har planer på en utvidelse av utenriksterminalen på 3-4.000 kvadratmeter som skal være ferdig i 2018, sier Andersen.

– Dessuten så skal vi også bygge om sikkerhetskontrollen slik at vi snakker om en fordobling. Vi planlegger å bygge en mezzanin – en ekstra etasje – over innsjekkingen slik at vi får større kapasitet. Folk skal slippe å stå i kø i rulletrappa, sier han.

Også denne utbyggingen er tidfestet til 2017–18.