I hennes innledende fem minutter innrømmer Røymo at det var mye upresist rundt pressemeldingen.

- I den første pressemeldinga sa vi at kommunen hadde et overforbruk på 100 millioner. Det er upresist.  Jeg fikk presentert pressemeldinga på tirsdag formiddag (16. februar) og ble forsikret om at det var presist. Derfor var jeg ikke så kritisk som jeg burde ha vært. Deretter sendte vi ut en en presisering, og til og med presiseringa kunne vært mer presis. Vi kunne skrevet at regnskapsresultatet viser ikke et underskudd på 100 millioner, sier Røymo.

Se direktesendingen fra høringen her.

Koordinerte svar til høringen

Høyres Erlend Svardal Bøe har en rekke kritiske spørsmål til byrådslederen.

- Har byrådet med administrasjonen koordinert sine svar i forkant av denne høringen?

- Om vi har koordinert svarene med adminstrasjonen vi er leder for? Vi har hatt mange runder for å finne ut hva som faktisk skjedde med den pressemeldinga, og hvordan misforståelsene skjedde. Så svaret er ja, svarer Røymo.

Jonas Stein: - Hun svarer ikke på spørsmålene

På spørsmål fra Jonas Stein innrømmer Røymo også å ikke ha lest hele regnskapet før hun sendte ut pressemeldingen, men kun gått gjennom hoveddelen.

- Du hadde altså en pressemelding og en pressekonferanse om et dokument du ikke hadde lest, lyder svaret fra Jonas Stein.

- Vi hadde satt oss inn i tallene, men ikke lest hele regnskapsdokumentet. Det er en vanlig måte å gjøre det på, sier Røymo.

Røymo og Jens Ingvald Olsen tok beslutningen

Røymo forteller at det er hun og finansbyråd Olsen som tok beslutningen om å endre pressemeldinga, men Olsen nekter likevel for at hensikten var å sverte det avgåtte byrådet.

- Vi ville gi en presis beskrivelse av kommunens økonomi, men vi ville ikke sverte det forrige byrådet, sier Olsen.