Tror på Bockelie-løsning etter påske

Byggesakssjef i kommunen forteller at Bockelie-saken er høyt prioritert hos dem. Nå håper de på en snarlig løsning.

HÅPER PÅ SNARLIG LØSNING: Byggesakssjef Laila Falck (t.v.) håper at de vil komme fram til en løsning for mosaikkunsten på Gyllenborg etter påske. Til venstre, kunstneren Marit Bockelie. Foto: Tom Benjaminsen 

nyheter

Fredag i forrige uke det kom fram at kommunen hadde gitt avslag på søknaden om å føre opp Marit Bockelies mosaikkhane på Gyllenborg skole. Begrunnelsen for avslaget var blant annet at skolen har «en sterk verneverdig betydning som kulturminne», og at «utsmykking av byggets fasade må skje med respekt for bygget historie og arkitektur.»

Les også: Kommunen nekter Bockelie å henge opp mosaikkhanen

Hastemøte

Frode Gustavsen, prosjektleder ved Eiendom - og mannen som hyret inn Norconsult for å utføre arbeidet med å henge opp kunstverket - innkalte mandag til et hastemøte med byggesakssjef Laila Falck.

De var begge sparsommelige med informasjonen etter møtet, men det ser ut til at det går mot en løsning.

– Vi er ikke kommet noe lenger siden mandag, men etter påske tror jeg det kommer en løsning, sier Falck til iTromsø.

Les også: Dette fant de ut i Bockelie-møtet

– Ikke negativ til kunsten

På møtet ble det snakket om alternative løsninger, men hun vil ikke gå inn på hva disse innebærer. Hun bekrefter imidlertid at det foreløpig ikke er et alternativ å flytte kunstverket til en annen lokasjon.

– Det er ikke kommet noen forslag om det, sier hun.

Siden nyheten sprakk har flere stilt seg uforstående til kommunens avslag. Byrådsleder Kristin Røymo har blant annet uttalt at «denne hanen skal opp».

– Denne saken er høyt prioritert hos oss. Det er et politisk ønske om at prosjektet skal gjennomføres, men vi må forholde oss til plan- og bygningsloven. Jeg vil presisere at vi ikke – på noen som helst måte – har vært negative til selve kunsten, sier Falck.