Filmintervjuet

Feirer 100 år med VT

NAVN: Tone Lein YRKE: Leder for Verdensteatret kino

LEDER: Tone Lein er selveste lederen på Verdensteatret Kino. I «filmintervjuet» forklarer hun at hun ikke alltid får viljen sin i møter med Fokus Kino.Foto: selfie 

nyheter

– For en tittel du har! Du har altså ansvaret for at vi som elsker film får kvalitetsfilmer på lerretet. Hvordan er det?

– Jeg prøver jo å velge ut de filmene som jeg synes er best. Jeg kan synes at store visuelle filmer er fine, men de passer ikke inn på Verdensteatret på grunn av det lille lerretet. Da lar vi heller Aurora Kino sette dem opp.

– Du som er leder og kan alt. Hvor stort er lerretet på VT - meter eller tommer?

– Nei, du. Det aner jeg ikke. Jeg får måle i morgen.

– Nye filmer kommer og går hele tiden. Hvordan ser forhandlingene ut mellom Aurora Fokus Kino og Verdensteatret?

– Vi sammarbeider veldig tett. Vi vil begge gi tromsøværinger et bredest mulig filmtilbud. Noen gang får vi vise filmer først, så tar Aurora over, og noen ganger er det motsatt. Men vi må erkjenne at vi er lillebror. Jeg blir noen ganger irritert når jeg ikke får viljen min på en film jeg vil vise på Verdensteatret. Men det viktigste er jo at filmtilbudet for beboerne er godt nok.

– Du kjemper en viktig sak for folket! Det liker vi! Men om du skulle anbefale en film på månedens program. Hvilke film velger du da?

– Det blir «Spotlight»! Jeg er veldig glad i en god historie som er godt fortalt og godt spilt. «Spotlight» er akkurat det. Den er også viktig tematisk, ikke bare overtrampinga fra kirka, men hvordan resten av samfunnet ble for feige til å ta tak i problemet. Man kan godt sammenligne det med saker i vår egen by, selvsagt i mye mindre målestokk og alvorsgrad.

– Helt enig. Det er en skikkelig vekker av en film. Du drar linjene til Tromsø. En av standardspørsmålene her er hvilke klassisk film ville du laget en remake av i Tromsø?

– Jeg ville laget en mørk krim.

– Som «Insomnia»?

– Nei. Det var midnattsol. Jeg ville laget den i mørketida, som en nordic noir. Jeg kommer ikke på en film, men den måtte vært skikkelig mørk og kanskje tatt tak i fiskerimiljøet.

– Du kommer ikke på noen film da. Hva er favorittfilmen din?

– Åh! «The Firm»!

– Med Tom Cruise?

– Ja! Kommer den på som søndagsfilm, så er helga redda for meg. Jeg har sikkert sett den hundre ganger!

– Spesielt valg, men for all del en veldig god film! Men nå skal vi reise noen opp fra de døde. Hvem savner du i filmverdenen?

– Marlon Brando! Vi på Verdensteatret, som for øvrig fyller 100 år i år, feirer blant annet med å ha en dobbelvisning av Brando. Han var en utrolig god skuespiller og han hadde både opp- og nedturer. Han vil jeg ha tilbake.

– I en imaginær verden skulle jeg absolutt ha gitt deg en av de mest ikoniske filmskikkelsene i verden. Men for å gjøre det må vi altså sende en andre veien. Hvem klarer vi oss fint uten?

– Keira Knightley!

– What!? Jeg kjenner deg godt nok til å vite at du elsker «Love Actually». Kaster du en av stjernene der i grava!?

– Jeg vet! Jeg eeeer så glad i den, men hun er ikke så mye med der, så jeg overlever. Jeg klarer bare ikke henne.

– Brando i bytte for Knightley. Helt enig!